Kas kaltas? Aišku – tik ugnis | kl.lt

KAS KALTAS? AIŠKU – TIK UGNIS

Lietuva global warming (Globalinio atšilimo, liet. k.fronte išrado greitą ir efektyvų būdą kaip ,,perdirbti‘‘ dėvėtas automobilių padangas. Tiesiog sudeginti...

Didžiulis gaisras padangų perdirbimo įmonėje Alytuje, kurį net kariuomenė padeda gesinti, o ministrai lankosi net būriais. Panašus gaisras įvyko 2002 m. Trakų rajone, kurį gesino 60 ugniagesių iš kelių apskričių. Žala gamtai – 25 mln. litų (virš 7 mln. eurų). Kalti yra? Jų, aišku, nerasta.

Lietuvoje aplinkosauga rūpinasi daugybė valstybės institucijų – Aplinkos ministerija, regioninės aplinkosaugos agentūros, inspektoriai, policija, savivaldybių atstovai ir t.t. Vien kontroliuodami sudėvi tūkstančius padangų, kurias priduoda į tas pačias dėvėtų padangų perdirbimo įmones. Ir kontrolieriai, matydami augančius padangų kalnus, niekada neužduoda klausimo nei verslo atstovui (kuriam išdavė labai griežtą leidimą veiklai), nei sau, o kur tas sukauptas anksčiau ar vėliau padangas įmonė dės? Jei tokį klausimą užduotų, ne tik arkliui, bet ir Aplinkosaugos ministerijos kontrolieriams būtų aišku, kad verslo modelis veikia tik su ugnies pagalba.

O kiek tokių mažesnių gaisrų visoje Lietuvoje? Šimtai, kuriuose sudeginamos naudotos padangos. Kas kaltas? Aišku  – tik UGNIS.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Sakoma

Devynios auklės - vaikas be galvos. Būtent taip yra su mūsų aplinkos apsauga.

kauniete miau

Tai ,kas ivyko Alytuje ----yra didele nelaime -nusikaltimas..Na ,o [anonimas ]esi apsoliutus asilas ,nors ir be graziu asilo ausu,....

Reklama

Ir arkliui aišku. Nu ta prasme, ir Zuokui aišku. Tai manau retas kas kitaip galvoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS