Kas sėja paniką? | kl.lt

KAS SĖJA PANIKĄ?

Valdžia liepė: nesėkite panikos. Nesėsime. Nes sėklų nė su žiburiu niekur neįmanoma rasti. Ekstremali situacija. Pati valdžia be jokių viešųjų pirkimų konkursų urmu supirko visų veislių panikos sėklų atsargas.

Tai – geriausia ir visada teisi sėklų parduotuvės klientė. Nuolat dideliais kiekiais įsigyja melo ir apgaulių mišinio. Ne taip jau retai užsisako cinizmo pupų. Abejingumo žirniai irgi nepamainomi visais metų laikais. Dažnai prašo akiplėšiškumo svogūnėlių. Panašūs į įžūlumo. Kartais manoma, kad tai ta pati veislė. Tačiau sudygsta skirtingų spalvų. Būna raudonų, žalių, mėlynų, geltonų, net apelsininės spalvos.

Visada paklausūs godumo želmenys. Tačiau šių patariama nepadauginti, nes per didelės dozės jau pražudė ne vieną net ir įgudusį vartotoją.

Neapykantos vieni kitiems ir ankstyvųjų, ir vėlyvųjų rūšių sėklos prireikia kasdien. Kaip ir patyčių. Tiesa, pastarąsias teko pakeisti naujesnėmis importinėmis – mobingo. Kad visuomenė žiūrėtų, kaip jis gražiai visose pašalėse dygsta, bet nesuprastų, kas tai, ir nerautų, lyg kokių piktžolių. Gražiai sužydės, kam liesti?

Po rinkimų užauginti pažadai apariami, o į dirvą durnaropės suberiamos.

Retsykiais būtina pabarstyti ir baimės bei nerimo sėklų. Kad žmonės nepamirštų, jog valdžią turi. Kad turi ir turės. Prieš rinkimus populiariausi pažadų daigai, politiniai šiltnamiai net nespėja priauginti tiek, kiek reikia. Ir pažadų sėklos tampa didžiausiu deficitu. Negavusieji daigų piliečiai prisiperka turgeliuose iš bobučių sėklyčių, ant palangės vazonuose patys be partijų globos pasisėja. Tačiau ar kas rimto iš jų gali sudygti? Kokie ten tie bobulytės pažadai? Nerimti.

Po rinkimų užauginti pažadai apariami, o į dirvą durnaropės suberiamos. Šių sėklų irgi jokioje daržo prekių krautuvėlėje nerasi. Naujieji politikai, nesvarbu, artojai ar dainininkai, darbininkai ar muzikanto sekėjai, ima manyti, kad visuomenė būtent tokių ropių išalkusi.

O kas žmonėms lieka, jei viską valdžia išgraibsto? Derlius. Gerai, kad elitinės sėklos laisvai neparduodamos. Kam patiems vargti?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS