Kiekvienam savo | kl.lt

KIEKVIENAM SAVO

Savaitgalį rinkome vietos valdžią. Tiesa, čia buvo toks pusiau reikalas, nes kas rinko, kas nerinko. Bet kuriuo atveju, suskaičiavus balsus, Alytus dar ketveriems metams užtikrintai turi N. Cesiulį, Druskininkai – R. Malinauską, Jonava – M. Sinkevičių, Kaunas – V. Matijošaitį, Širvintos – Ž. Pinskuvienę, o Vilnius turės A. Zuoką arba V. Benkunską, Klaipėda – A. Petrošių arba A. Vaitkų.

Palanga irgi turi Vaitkų, tiktai kitą ir jau gana senokai, be to, priedo Palanga dar turi ir A. Smetoną, kurio neturi Vilnius, nes, anot V. Landsbergio, Vilnius tam dar nepribrendo, jame per daug priekabiaujančių filosofų.

Kas gali būti blogiau, nei V. Landsbergis ir dar – valstybės vadovas? Nes po to jau ir iki paminklo idėjos visai nebetoli.

„Tačiau pribręs ir pagerbs, atėjus pagarbos ir savigarbos metui. Reikia ūkininkų kantrybės. Ūkininkų tautoje, kas bebūtų, vis dėlto liko vertybinė samprata: Smetonos laikai, prie Smetonos, kai buvo geriau. Stipri mitologija, ir su ja kovoti nerimta“, – savo feisbuko paskyroje užrašė pripažintasis valstybės vadovas, tik niekaip nenorimas pripažinti tų pačių ūkininkų politinių galvų.

Anie nusiteikę „papurtyti“ dar ir Konstitucinį Teismą, kad būtų išsiaiškinta, ar tikrai Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas teisiškai gali būti prilyginamas valstybės vadovui?

Šitas esminis valstybinės reikšmės klausimas „valstiečiams“ it peilis dar nuo praėjusios vasaros. Kas gali būti blogiau, nei V. Landsbergis ir dar – valstybės vadovas? Nes po to jau ir iki paminklo idėjos visai nebetoli.

Nors su tuo paminklu, kaip pažiūrėsi. Štai A. Smetonai tik dabar pastatė, ir tai ne sostinėje, o kažin kur šalies pakraštyje, bet, pasak to paties V. Landsbergio, „savotišką – savotiškam, ne kaip visiems, savaip orų pirmajam nepriklausomos Lietuvos prezidentui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kodėl rubrika

pavadinta ,,Nuomonės"? Taigi čia ištisi darbuotojai ar propagandistai savo postringavimus rašinėja. Reikia įvardinti ,, tekstų publikacijos iš užsakymų sąrašo" :D) Lietuva jau seniai netokia. Geriau paleistumėt miestiečių nuomones ba net Memelio karštas telefonas ir tas va tokiu žiurnalisčiu rašomas Kur jūsų demokratija ir žiniasklaidos nepriklausomybė? Siknoj :D

H

Beje kiek suklastotų..... Apie tai juk nerašoma nes naudinga konservams

Statom paminklą

fašistui grietinei, tėvynės išdavikui. Geriau sralinui. Tas wilno lietuvai atgavo. O grietinė visą lietuvą prašiko. Taigi, fašistas grietinė ir fašizmo sukūrėjas Musolinis. Atėjo į valdžia įvykdę perversmą. Nežinau ar Musolinis šaudė komunistus bet grietinė tikrai. Uždraudė partijas, įvedė cenzūrą. Grietinė fašistą Musolinį Vyčio kryžium apdovanojo. Leido kariomenei baisiius pinigus o kai reikėjo gintis - pabėgo valstybę palikęs. O dėl gyvenimo - pasakojo Vokietijon per karą darbam išvežtas - gyvenau geriau negu prie smetonos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS