Kinijos įvaizdis nėra nuspręstas Pompeo | kl.lt

KINIJOS ĮVAIZDIS NĖRA NUSPRĘSTAS POMPEO

Sausio 1 dieną LRT portale buvo paskelbtas Igno Kinčino straipsnis, pilnas išankstinių nusistatymų ir priešiškumo prieš Kiniją. Jame buvo naudojama Pompeo stiliaus kalba Kinijos tarptautiniam įvaizdžiui nusakyti, kuria stipriai klaidinama visuomenės viešoji nuomonė. Jaučiu, lyg LRT portalas būtų tapęs anti-Kinijos platforma. Aš reiškiu didelį nepasitenkinimą šiuo straipsniu.

Taiki plėtra yra pamatinė Kinijos nacionalinė politika, o abipusiai naudingas bendradarbiavimas – pamatinė Kinijos užsienio politika. Kinijos plėtros pasiekimais per paskutinius 40 reformos ir atsivėrimo metų buvo dalijimasi su pasauliu, ir tai yra Kinijos pagrindinių politikų liudijimas. Šios politikos nesikeičia dabar – nesikeis ir ateityje. Kinijos tikslas yra sukurti bendruomenę, kurią sietų bendra žmonijos ateitis, kurią vienytų abiems pusėms naudingas bendradarbiavimas ir bendra plėtra, bei vystyti teisingesnę ir racionalesnę tarptautinę tvarką pasaulyje. Kinija toliau tvirtai laikysis taikios plėtros principų, sieks abiems pusėms naudingo bendradarbiavimo su kitomis pasaulio valstybėmis ir toliau prisidės įnešant indėlį į bendrajį žmonijos vystymąsį.

Kinijos inovacijos ir technologijos yra naudingos žmonijai, tarnauja pasaulio klestėjimui ir žmonių civilizaciniam progresui. Ateityje vis daugiau Kinijos mokslo ir technologijų naujovių pasiekimų ir aukštos kokybės produktų tarnaus žmonijai. Beprasmiška yra priešintis Kinijos mokslinei ir technologinei plėtrai, naudojantis politiniu ir saugumo pretekstu. Nesustabdoma kinų išminties ir kūrinių istorinė tendencija būti naudinga žmonijai yra matoma ir dabar.

Taiki Kinijos raida nesikiš ar nedarys žalos trečių šalių interesams. Tačiau Kinija negali leisti jokiai priešiškai nusiteikusiai šaliai ar asmeniui neteisingai apkaltinti ar piktavališkai apšmeižti. Honkongo ir Sindziango klausimai priklauso Kinijos vidaus reikalams ir yra susiję su Kinijos suverenitetu ir saugumu, negalime toleruoti kitų kišimosi. Priemonės, kurių Honkongo specialiojo administracinio regiono vyriausybė ėmėsi reaguodamos į smurtą, yra pagrįstos ir teisėtos, o Kinijos vyriausybės kovos su terorizmu priemonės, kurių buvo imtasi Sindziange, yra teisingos. Sindziange nėra vadinamųjų uigūrų ir islamo išpažinėjų koncentracijos stovyklų. Tikrosios koncentracijos stovyklos yra Gvantanamo įlankoje. Honkongo ir Sindziango klausimams išaiškinti publikavau keletą straipsnių.

Pragmatiškas bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Kinijos yra dvišalių santykių pagrindas, kuris atitinka abiejų tautų interesus ir bendrus siekius. LRT portalo neatsakingi kaltinimai nėra konstruktyvus būdas plėtoti dvišalius Kinijos-Lietuvos santykius. Abiejų šalių santykių ir pragmatiško bendradarbiavimo vystymas parodys Kinijos taikios užsienio politikos plėtros autentiškumą. Tai tik įrodys, kad Kinija jokiu būdu nėra grėsmė Lietuvai, o tik galimybė jai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

K.

Kai Dalai lama galės legaliai grįžti į savo tėvynę, tada gal patikėsiu šiuo ponu.

manau,kad LRT yra ne tik anti-VALSTIETIŠKA platforma,

bet ir prieš p a g r i n d i n ę Lietuvos gyventojų DALĮ, kurie i š r i n k o VALSTIEČIUS.Juk vykdo anti-VALSTIETIŠKĄ veiklą-- daugiau , kaip TRYS metai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS