Kodėl valdžia – nemylima? | kl.lt

KODĖL VALDŽIA – NEMYLIMA?

Pavasarį tikrai atbunda visa gyvoji gamta. Praėjusi savaitė prasidėjo emocijų išvaržomis dėl gegužės 9-osios kūjų ir pjautuvų, o ši – dėl valdžią velėjusio maršo. Savaitė dar ypatinga ir tuo, kad pirmąkart viešumoje pikiravo terminas "žemo socialinio-ekonominio konteksto savivaldybės". Čia apie mus, ponai!

Kuo gi nepatenkintos tos "žemo socialinio-ekonominio konteksto" provincijos nuo Kretingos iki Obelių? Jei pavogta gerove besinaudojantys Vilniaus (vienintelės "aukšto socialinio-ekonominio konteksto savivaldybės") plepiai, veltėdžiai ir šiaip politikos lunatikai dar nesuprato, reikia padėti jiems bent apgraibomis susigaudyti realybėje.

Kuo nepatenkintos tos "žemo socialinio-ekonominio konteksto" provincijos nuo Kretingos iki Obelių? Jei pavogta gerove besinaudojantys Vilniaus plepiai, veltėdžiai ir šiaip politikos lunatikai dar nesuprato, reikia padėti jiems susigaudyti realybėje.

O žmones siutina ne tik genderizmas, lytinės menkumos ar iškrypėliški kliedesiai. Lietuvius siutina neteisybė, selektyvus teisingumas, ekonominė segregacija, neūkiškumas, valstybės lėšų švaistymas nesąmonėms. Siutina tai, kad įstatymai leidžiami ne žmogaus gerovei, o ideologijai. Kad Lietuvoje per daug Seimo narių, ministerijų ir dubliuotų įstaigų. Kad į postus skiriama ne pagal kompetenciją, bet pagal lytį. Kad biudžetinio pseudoelito algos kyla tūkstančiais, o žmonių pensijos – keliais eurais. Kad pandemijos priedai išmokami ne medikams, o SAM klerkams. Kad valstybės bendrovių vadai kėsinasi premijas mokėtis tų bendrovių akcijomis. Kad valdžia tautą grūda į pabrangintų bilietų autobusus, o patys toliau važinės limuzinais. Kad Susisiekimo ministerija rūpinasi ne keliais, o "žaliuoju kursu". Kad nusižudžius gydytojai, ministrė didins Darbo inspekcijos biurokratų skaičių. Kad perteklinės viceministrės vadovauja iš Ispanijos, o nieko neveikiantys valdininkai imituoja darbą iš namų. Kad valdantieji iždo skyles kamšys ne naikindami etatus, o piliečiams įvesdami kasmetį automobilių mokestį.

Pagaliau kad šalį valdo ne patys piliečiai, o tautos valią pamynęs ir valstybingumo galias uzurpavęs politbiurokratinis luomas, Lietuvoje įtvirtinęs socialinį-ekonominį apartheidą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Ačiū autoriui

Pasakėte viską, ką ir mes galvojame ir matome.Gaila, kad to nemato į malonumus ir pinigų pasidalijimus tarp savų nugrimzdusi valdžia...

Diagnozė tiksli

Partijos, atėjusios į valdžią, pirmiausiai visas savo pastangas skiria iš lovio daugiau pasisemti sau, į šiltas vietas ministerijose, savivaldybėse, net valstybės ir savivaldybių įmonėse ir viešosiose įstaigose susodinti partijos narius, draugus ir gimines. Nesvarbu, kad absoliuti dauguma iš jų profesiniai dundukai. Tai ne demokratija, o partijų ir valdymo išsigimimas.

Faktas

Valdžia nemylima todėl, kad nenori būti melžiama karve, ko kiekvienas runkelis nori ir pageidauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS