Kokybė – ne kiekybė | kl.lt

KOKYBĖ – NE KIEKYBĖ

Rytoj į Lietuvos arenas sugrįžta klubinis krepšinis. Panevėžio "Lietkabelio" ir Klaipėdos "Neptūno" bei Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ir Vilniaus "Ryto" rungtynėmis prasidės 29-asis Lietuvos krepšinio lygos čempionatas.

"Betsafe-LKL: pirmenybėse šiemet grumsis net vienuolika klubų, bet šiuo atveju kiekybė toli gražu negarantuoja kokybės. Jau pernai buvo kalbama apie elitinės lygos lygio smukimą, o šiemet tokie teiginiai taps dar svaresni. Didesniam komandų skaičiui reikia daugiau žaidėjų, o jų meistriškumas didesnis nebus. Kol geriausi lietuviai sėkmingai plečia ekspansiją į užsienio lygas, mūsų šalies klubai nelabai turi ką pasiūlyti savo vertingiausiems žaidėjams. Dėl pandemijos padarinių daugumos dalyvių biudžetai traukiasi, potencialias pajamas iš sirgalių riboja patekimo į arenas suvaržymai. Bet ar iš tiesų viskas tik blogyn?

FIBA sankcijų ir skolų slegiamas uostamiesčio klubas subūrė kolektyvą, kuris iš visų išsiskirs savo lietuviškumu. Kuo ne argumentas palaikyti mėlynai baltuosius?

Taip, LKL šiuo metu nebegalime gretinti prie stipriausių Europos lygų, kaip tai buvo prieš keletą metų. Daugumą šalies klubų per vasarą paliko ryškiausios žvaigždės. Kita vertus, išvykusius pakeitė kiti, ne mažiau įdomūs pirkiniai. Tokių naujokų netrūksta nei Kauno "Žalgirio", nei Vilniaus "Ryto", net Panevėžio "Lietkabelio" ir Utenos "Juventus" ekipose. Akivaizdu, kad šios komandos ir dalysis pirmenybių medalius. Dar akivaizdžiau, kas pasipuoš auksu. Kur kas daugiau intrigos yra antrojoje turnyro lentelės dalyje, nes ten žaidėjai migruoja iš klubo į klubą pernelyg nekeisdami bendros jėgų pusiausvyros. Vis dėlto ir čia bus ką stebėti. Pirmiausia, ryškius talentus Kėdainių ir Prienų ekipose, kurių ten tikrai nebūtų, jei ne jų agentų dalyvavimas šių klubų veikloje. Lietuvos sirgaliai, atsikandę trečiarūšių legionierių, seniai pasiilgo ir lietuviškos komandos. Tokia bus Klaipėdoje. Kad ir ne iš gero gyvenimo, bet klaipėdiečiai šį sezoną versis be užsieniečių. FIBA sankcijų ir skolų slegiamas uostamiesčio klubas subūrė kolektyvą, kuris iš visų išsiskirs savo lietuviškumu. Kuo ne argumentas palaikyti mėlynai baltuosius?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juve

Utena pirmyn!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS