Kriminalinis prieskonis | kl.lt

KRIMINALINIS PRIESKONIS

Sugyvulėjusiems Amerikos maištininkams pagaliau "tapo prieinami" prestižinių prekių ženklų gaminiai, taip pat prabangūs "Rolex" laikrodžiai, kurių iš vieno Niujorko salono pastarosiomis dienomis pavyko pagrobti net už pustrečio milijono dolerių.

Visa tai turėtų būti "pelnyta ir dosni" kompensacija už afroamerikiečio G.Floydo brutalią mirtį dėl baltojo policininko veiksmų.

Bent jau taip turbūt mano patys riaušininkai, kuriems visada maloniau griauti nei kurti, grobti nei uždirbti.

O liepsnojantys automobiliai ir pastatai, plėšiami prekybos centrai ir gatvės, virtusios kone karo lauku, bei mūšiai su pareigūnais – maloniausias vaizdas jų akims. Ir jei prie viso to, kaip žadėjo prezidentas D.Trumpas, netrukus prisidės dar ir kariuomenė, bus visai smagu. Tada jau neberūpės, kokia visos šios kruvinos košės priešistorė ir ar reakcija į juodaodžio piliečio smurtinę mirtį nuo pareigūno rankos, tai yra kojos, – adekvati.

To, kas šią savaitę pratrūko Jungtinėse Valstijose, protesto akcijomis prieš rasizmo apraiškas niekaip nepavadinsi, tai panašiau į nevaldomus nusikaltimus.

Tad viso to, kas šią savaitę pratrūko Jungtinėse Valstijose, protesto akcijomis prieš rasizmo apraiškas niekaip nepavadinsi, tai panašiau į nevaldomus nusikaltimus.

Ar šįkart ir vėl pasikartos 1992-ųjų istorija, kai skurdžioje pietinėje Los Andželo dalyje per riaušes žuvo 53 žmonės, o žalos buvo padaryta už daugiau kaip 1 mlrd. dolerių? Tada smurtą irgi įžiebė rasinė įtampa bei didelė ekonominė nelygybė šiame mieste, ir tai galbūt buvo net svarbesnis veiksnys.

Panaši smurto banga kilo Niujorke 1977-aisiais, kai daugiau nei parai šiame megapolyje staiga dingo elektra. Tiesa, tada juodaodžių baltieji neskriaudė, bet vis dėlto prasidėjo plėšimai, liepsnojo automobiliai.

Energetinė suirutė tuomet tapo pretekstu plėšikauti ir grobti svetimą turtą, tikintis, kad už tai nereikės atsakyti.

Dabar gi pasiteisinimas yra netgi rimtesnis: "Padegiau mašiną ir pagrobiau "Rolexą" ir dėl to nesijaučiu kaltas, nes baltieji policininkai žudo afroamerikiečius."

Tačiau, net ir remiantis giliausiomis JAV demokratijos tradicijomis, tai – ne protestas, o nusikaltimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Darbo Veteranas

kai beprotis zavistanovič sušaude draučiu kaimo lietuvius tai baltieji lietuviai nemuše lenku ir nedraske krautuviu

Istorijos Mokytoja

O įdomu , kiek Maskvos žvalgyba užmoka už automobilio deginimą ? Už kurstymą ? Už demonstraciją Vilniuje ? Juk jie dar iki karo remdavo komjaunuolius , anarchistus , socialistus , kad tik keltų ''revoliucinę situaciją ''.

Anonimas

nusikaltelis yra nusikaltelis [[spalva neturi reksmes]] policija butu paselgusi lygiai taip pat ir su baltu ir su rudi ir su juostuotu;;juk jie sulaike recidyva jau nekarta teista uz plesimus ir kt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS