Kuo blogiau, tuo geriau | kl.lt

KUO BLOGIAU, TUO GERIAU

Naujausiais visuomenės nuomonių tyrimo duomenimis, šiuo metu populiarumo viršūnėje tvirtai laikosi braškės. Raudonuojančios, kvepiančios. Vasarvidy visada jų reitingai aukščiausi. Bet. Netruks braškes nuo aukščiausios pakylos išstumti trešnės, vyšnios, agrastai, serbentai. Kiekvienam populiariausiųjų lentelėje savas metas. Čia viskas nuspėjama. O su žmonėmis kitaip. Jie nenuspėjami.

Naujausiais visuomenės nuomonių tyrimo duomenimis, šalies vadovo reitingai per mėnesį rekordiškai krito – 15 proc. Nors jo sezonas nesibaigia. Tik pirmieji metai prabėgo. Be skandalų, be kitų murkdymo purve. Bet. Matyt, viso to reikia visuomenei. Net nesmagu giminių pasisėdėjimuose, nėra apie ką pakalbėti. Paklausi "ką manai apie Prezidentą?", išgirsi – "nieko, Prezidentas, kaip Prezidentas". Va, jei būtų kaip Donaldas Trumpas, būtų visiškai kas kita. Kasdien po keletą kartų ką nors tokio suskeltų, kad nespėtume visko aptarti. Prezidentūra Prezidento perlų nespėtų į mediateką kelti. Kad atsilikę piliečiai skubiai galėtų pasitikrinti aukščiausiąjį pulsą.

Mūsų Prezidentas ne D.Trumpas. Visai kitas. Bet. Tai per menka priežastis, kad negalėtume nuvertinti savo šalies vadovo. Galime. Ir privalome.

Priežasčių yra tiek, kiek ant žemės akmenukų. Pagrindine laikoma žiniasklaida jau karantino pradžioje paskelbė du skandalingus faktus apie Prezidento klaidas COVID-19 akivaizdoje. Pirmasis – baltinių rankovės sąsaga. Antrasis – antros baltinių rankovės sąsaga. O politologai dar sakė, kad nėra prie ko prikibti. Yra.

Ir metinis Prezidento pranešimas nuvylė visuomenę. Kalbėjimas ramiu tonu nedaro įspūdžio. Nepagyrė opozicijos, nepapeikė valdančiųjų, o juk ir vieni, ir kiti turi savo gerbėjų. Galėjo mestelėti abiem pusėms.

Bet. Prikibti kaip ir nėra prie ko. Nebent prie to, kaip skelbė pagrindine laikoma žiniasklaida, kad šalies vadovas ekonomistas, o ekonomikos problemų neišsprendė. Neišsprendė. Jis ne premjeras. Viso labo tik Prezidentas. Gėda.

Gėda, taip gėda. Nes pasitikėjimas žiniasklaida krito labiau nei Prezidentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>

"Logika',- "kas nedirba, tas neklysta".

atsakau

tamsta turėtum žinoti žiniasklaidos virtuvę - kaip savininkas paliepia, taip jo darbuotojas, žurnalistas, ir turi rašyti. ir ne kitaip. deja. liūdna. bet.

Autorius labai taikliai pasišaipė

Dar Ciceronas visuomenę dalijo į tris dalis: 1) išmintingus piliečius, kurių elgesys padiktuotas proto, 2) ne tokių sumanių, kurių elgesį dažniausiai diktuoja – bandos jausmas, 3) pačių tamsiųjų – elgesį lemia iš evoliucijos likę biologiniai instinktai. Pagal šių dalių proporcijas vertinama visuomenės branda. Liūdna, kad daug žurnalistų aukščiau antros grupės nepasiekia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS