Makaluok nemakalavęs | kl.lt

MAKALUOK NEMAKALAVĘS

Juodas Vroclavo šešėlis vejasi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Kas galėjo pagalvoti, kad vienos stipriausių Europos komandų sirgaliai bus priversti drebėdami laukti paskutinių 2022 m. žemyno čempionato atrankos rungtynių. Nerimo netrūks ir pačios vyrų rinktinės gretose, nes šansas nepatekti į Europos čempionatą, kaip ir tada – 1993-aisiais, daugiau nei realus.

Dariaus Maskoliūno auklėtiniai save į kampą įvarė patys. "Pamokas išmokome", "visi moka žaisti krepšinį" ir panašiomis frazėmis prieš FIBA atrankos burbulo rungtynes su danais apsidraudę lietuviai, gavo į kaulus nuo vienos silpniausių žemyno ekipų. Tad Vilniuje su belgais į aikštę žengė jau gerokai perbalę. Nebereikėjo nei, D.Maskoliūno terminais, makaluoti, nei riesti nosies. Užteko tik nusileisti ant žemės ir kautis. Taip, kaip sugeba lietuviai, kad ir tokios skylėtos sudėties, kokia buvo šįkart. Žinoma, patyrusių vidutiniokų ar dar žalių jaunuolių būryje labai trūko žalgiriečių ir kituose Eurolygos klubuose užgrūdintų talentų, kaip ir mūsų bokštų iš už Atlanto. Tačiau sąlygos buvo lygios visiems – belgai ir čekai taip pat neturėjo savo lyderių iš Ispanijos ACB ir t.t.

Popieriai dabar tokie, kad lietuviams reikia laimėti likusias dvejas atrankos C grupės rungtynes 2021 m. vasarį. O laukia ta pati istorinį šansą patekti į finalo etapą užuodusi Danija ir Čekija. Pagal painią Europos čempionato sistemą į 2022-ųjų pirmenybes turėtų patekti net trys iš keturių geriausių grupės komandų. Bet mūsiškius prie sienos remia tai, kad čekai jau turi kelialapį kaip čempionato šeimininkai, todėl privalu aplenkti danus arba belgus. Kol kas jie yra aukščiau ir niekas negarantuoja, kad gera valia užleis šias pozicijas. Jei prieš atrankos varžybų pradžią atrodė, kad lietuvių tokioje silpnoje grupėje laukia tik lengva ir tingi pramankšta prieš tikruosius egzaminus, tai, palydint 2020-uosius, atsainias šypsenas jau pakeitė įtampos raukšlelės. Juokai baigėsi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

makaliunas

pamakaluoti kazka reikia,ir bus gerai...

maskoliunui

Darius užleis vietą Šarui ir laimėism

SUSIJUSIOS NAUJIENOS