Milijonai – šalies kelių pusgalviams | kl.lt

MILIJONAI – ŠALIES KELIŲ PUSGALVIAMS

Kai kas nors sako, kad Lietuvoje pinigų nėra nei pensijoms, nei vieškeliams, nei laimei kaimuose, netikėkite. Lėšų tikrai yra. Ir jų yra tiek daug, kad viskam tikrai užtektų. Nėra tik galvos, kuri sugebėtų juos tvariai valdyti.

Kur tik besi pirštu viešajame sektoriuje – ten akiratį raižo neūkiškumo, šokiruojančio iracionalumo, o gal tiesiog "otkatų" kapitalizmo šešėliai.

Dar 2019-ųjų pabaigoje policija džiūgavo dėl naujų trikojų greičio matuoklių: net 37 įrenginius kelių sargiams už biudžeto pinigus nupirko!

Išties motorizuoti pusgalviai Lietuvoje yra problema. Tačiau, sakykite, kodėl tų pusgalvių labui už vieną greičio matuoklį reikia iš mūsų visų kišenės pakloti 30 tūkst. eurų? Už visus 37 įrenginius – daugiau nei milijoną!

Ir to dar negana. "Iki 2020 m. pabaigos valstybinės reikšmės keliuose turi būti įrengta 130 vidutinio greičio kontrolės ruožų (iš viso 260 įrenginių) ir 70 momentinių greičio matuoklių" – jau šiemet iškilmingai skelbiama dar viena naujiena šalyje, kurioje visai atsisakyta asfaltuoti vieškelius.

Kai kam ši naujiena išties puiki, nes valstybė už tuos įrenginius vėl sumokės ne vieną ir ne du milijonus iš biudžeto. Ir taip išlaidaujama šalyje, kurioje bemaž 100 tūkst. senolių gauna 207 eurus pensijos, kur akis bado lauko šikinykai, duobės gatvėse, šiferiniai stogai, antisanitarija ir skurdas provincijoje.

Milijonus ištaškys (juk ne iš savo kišenės), nors jau dabar aišku, kad tie motorizuoti pusgalviai vis tiek lakstys kaip lakstę, nes jie baudų ir taip nemoka, net antstoliai nesugeba jų išieškoti. Tie, kurie dar ir gėrė, toliau gers, nes – paradoksas: net įvedus baudžiamąją atsakomybę už pusantros promilės, sunkiai apgirtusiųjų prie vairo, ypač savaitgaliais, vis daugėja.

O gal yra kitų, pigesnių būdų pažeidėjams užkardyti? Be abejo, yra, tik jie niekam neįdomūs, nes sveika logika ir biudžeto išlaidos pas mus jau seniai nesuderinami dalykai.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

lt

Galima kovoti ir atimant vairuotojo teises už pav. 3 pažeidimus, be teisės susigrąžinti. Arba tegu laiko teises iš naujo. Taip, tie trikojai nekelia pasitikėjimo vien jau dėl tokios primityvios išvaizdos. Matosi, kad jų tarnavimo trukmė labai jau abejotina, ilgiau 3-jų metų neatlaikys. Bus panaši istorija, kaip su tais oranžiniais dviračiais, kurių neliko labai greitai, o lėšos nuėjo šuniui ant uodegos. O racionalesniam biudžeto lėšų naudojimui būtina pastiprinti jų apskaitymo personalą, reikalavimus darbuotojų kompetencijai, sugriežtinti išlaidų prieinamumą. Kai valdžios keičiasi kas 4 metai, o naujai išrinktieji kol susigaudo naujoje aplinkoje, didelės tvarkos tikėtis sunku.

Reiškia, seni Kęstai, kad tu visai nukvakai

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Ką reiškia Nausėdos reikalavimas pakeisti ministrą Narkevičių? Nausėda, iškeldamas šį ultimatumą valdančiai daugumai Seime pademonstravo realios situacijos valdžioje nesuvokimą (turime parlamentinę respubliką), politinį avantiūrizmą ir prarado autoritetą. Buvo ir liko banko klerkas. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS