Ministras pasveiko | kl.lt

MINISTRAS PASVEIKO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga balandžio mėnesį buvo atgulęs į ligoninę. Gerbiant privatumą, nemandagu būtų kalbėti apie diagnozę ir grėsusias pasekmes. Bet atvejis buvo labai sunkus. Ligonis klejojo. Socialiniuose tinkluose džiaugėsi puikiomis ligos patalo sąlygomis. Liaupsino skanų, gražų maistą. Fotografavo atneštus patiekalus ir vaizdais dalijosi su "Facebook" draugais. Ministro sekėjai turėjo su ašaromis žiūrėti į susiraukšlėjusio rauginto agurko kūną nuotraukoje ir kūkčioti "oi, kažin kažin, ar bepasveiks". Nepaisant visko, A.Veryga netrukus buvo išleistas iš palatos.

Bet mūsų medicina visagalė! Ministrą vis dėlto ištraukė iš ligos gniaužtų. Pagaliau. Praėjusią savaitę visiškai pasveikęs A.Veryga konstatavo, kad gydymo įstaigose maistas nėra skanus. Nesubalansuotas nei vyrams, nei moterims. Skurdus. Kartais ir atšalęs. O išvaizda patrauklus tik tokiam molberto meistrui kaip Pikaso, kuris, gaila, šių dienų nesulaukė ir lietuviškos ligoninių kulinarijos neįamžins drobėje "Pacientas kopūstuose".

Vis dėlto, vertinant iš šiuolaikinio meno pozicijų, apmaudu, kad pusryčių, priešpiečių, pietų, pavakarių ir vakarienės fluxus’sai uždraudžiami. Juk tai nepakartojama. Kol dar leidžiama, reikia filmuoti valgius ir valgytojus, įrašus skelbti "YouTube", viršyti visus žiūrimumo rekordus ir išgarsinti Lietuvą. Juk pasaulis nematęs, ką daro bedantė močiutė, kai slaugos ligoninėje ant spintelės tarp pietų ir vakarienės padedamos trys "barankytės" ir artipilnė stiklinė arbata vadinamo skysčio nepakartojamos spalvos. O kokiu skvarbiu žvilgsniu žiūri į nenusakomos spalvos bulvių tyrelę, rodos, tuoj plastmasinį "bliūdelį" lyg koks Kašpirovskis nustums žemėn.

Tačiau gal A.Veryga dar pasigailės pasveikęs. Negražus, neskanus maistas turi ir pranašumų. Pacientai neužsiguli ligoninėse. Jei patiekalai bus lyg iš restorano valgiaraščio, visi stengsis valstybės sąskaita sveikti kuo ilgiau. Nemokama medicina valstybei bus ne pagal kišenę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pats

pabėgo .... spirito nerades ir Andropovo ''sausą'' įstatymą prisimines namuose naują įstatymą paruošė

Brazauskienė

Maistas neturi būti skanus, kad nenutuktum.

Onute

Vis apie maista ir maista,atrodo,kad visi merdintys nuo bado atvezti is Afrikos.Kiek atsiveza savo maisto,kiek prinesa lankytojai ,mirk is juoko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS