Nei už tuos, nei už kitus | kl.lt

NEI UŽ TUOS, NEI UŽ KITUS

Partijos netenka prasmių. Dar Seime kairė laikosi dešinės, dešinė palaiko kairę. Užtat savivaldybėse rankos susipainiojusios. Dešinė su kairiąja, kairė su dešiniąja. Mirtini priešai pučia į vieną dūdą. Tik duok papūst.

Partijos netrukus greičiausiai bus skirstomos ne pagal socialinius įsitikinimus, o pagal seksualinius: už tuos, už tas, už nei tuos, nei už kitus. Atrodo, kad kitų temų ir nebėra valstybėje.

Visa laimė, kad tie nelemti skiepai dar yra. Jie bent laikinai išsprendžia politines problemas. Sutaiko Prezidentą ir ministrų kabinetą. Visi vieningai skiepijasi ta vakcina, kuri visus supriešino. Kuri vieną vakarą buvo atšaukta, kad rytą būtų atgal pašaukta. Kokia smulkmena ta skiepas, kai yra stambesnių reikalų.

Vienas žmogus, kursai išmintingų įstatymų kurti yra pasodintas Parlamento svarbiame kabinete su Prezidento galva ant sienos, pasiūlė dalį uždarbio valstybės tarnautojams mokėti paukščiais. Už sunkesnius darbus, kur liežuviu plakti ir burbuliuoti nuo ryto iki sutemų vargas, atlyginimo dieną svarbiausioje šalies kasoje bus atsiskaityta kalakutais.

Už irgi nelengvą triūsą, kai kabinetuose kolektyviai privalu su kavos puodeliais alasą kelti ir interesantus siuntinėti, kuo toliau ir visiškai toli, bus mokama žąsimis ir antinais. O, va, vyr. specialistai (dėl teisybės reikėtų pridurti, ir mot. specialistės) gaus broilerių.

Visa laimė, kad tie nelemti skiepai dar yra. Jie bent laikinai išsprendžia politines problemas.

Gydytojai, mokytojai, policininkai, gaisrininkai – pirmos klasės viščiukų. Mokslininkai – vištų kiaušinių. Nes laboratorijose sėdi ilgai, tuo metu gali ir išsiperinti, ir atsakyti į visiems svarbų klausimą: kas pirmiau – višta ar kiaušinis?

Tas deputatas, išrinktas mums tarnauti, kurio galvoje paukščiai skraido, uždarbį galėtų imti varnėnais, strazdais, kikiliais, dagiliais, ledspiromis. Mokesčių mokėtojams kainuotų tik pavasarį, o iš iždo nereikėtų primokėti.

Daliai valstybės tarnautojų, gyvenančių regionuose, galima būtų atlyginimus mokėti šienu, šiaudais. Daliai, kurie miestiečiai arba net miesčionys, – raidėmis. Balsėmis ir priebalsėmis. Kableliais, taškais, daugtaškiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alfredai Zdramy

Tavo galvoje jau ne tik mintys, bet ir paukščiai nebeskraido. Liko tavo galvelė tuščia kaip paukščių prikakota senelio daržinė.

Kaunietis

Politiniai postai ministerijose mūsų partijoms yra tiesiog grobis, laimėtas rinkimuose" Nei ministerijoms, nei savivaldybėms jokia partija neturi tiek kvalifikuotų specialistų - partijos narių, galinčių pagal savo kompetenciją užimti šiuos postus.Šios pareigos virsta tik įteisintu priėjimu prie valdžios lovio - o valstybę valdo eiliniai partijų dundukai. Pavyzdžių - aibės.

nieko nereikia ... reikia tik

pavadinima prezidenturos ir vyriausybes rumuose pakeist , y ,,LIETUVOS VALSTYBINE PSICHIATRINE LIGONINE ,,,-aptvert tvora ,pastatyt apsauga , ir gydyt visus surinktus idiotus tenai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS