Nepriklausoma skaičių šalis | kl.lt

NEPRIKLAUSOMA SKAIČIŲ ŠALIS

Savivalda yra savivaldos reikalai, o valstybės politika yra valstybės. Bet. Viskas taip sumalta, kaip kotletinė mėsa. Retkarčiais Seimo nariai mesteli žiupsnį druskos, kitąkart – Vyriausybė pipirų. Sužinojus egzaminų atsakymus jau nesinori laurų lapų. Anei vainiko, anei lapelio.

Visa kaltė metama mokytojams. Kokia jų kaltė? Ataskaitas, ką nuveikė, per pamokas ne patys prisiprašė rašyti. Mokymo programas ne patys kuria, nuleidžiamos ant galvos. Mokyklų vadovai linkę pedagogų iniciatyvas drausti, kad ko kokiame tvankiame savivaldybės kabinetėlyje atsakingas darbuotojas, neturintis jokios atsakomybės (išskyrus popierinį vidurinio išsilavinimo pažymėjimą, bet išsilavinimo) nesuprastų ne taip ir neatimtų galimybės gauti premijukę.

Savivalda – mokymo įkaitė. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija diktuoja švietimo politiką, atlyginimų lygį. Bet. Švietimo įstaigų steigėjos yra savivaldybės. Didesniosios gali sau leisti pedagogui skirti priemoką. 100, 200, 300 eurų.

Skaičių šalyje egzaminų rezultatai nepriklauso nuo politinių vėjų, politinės saulėkaitos ir politinių debesų. Skaičių šalis yra nepriklausoma.

Kas daugiau? O kas mažiau? Pagėgių ar Skuodo savivaldybė ne tokios turtingos, kaip Vilniaus. Net laikinoji sostinė ir uostamiestis negali leisti tiek. Ir apskritai. Jei didmiesčiuose egzaminų išlaikymo vidurkis ir 100 proc., o visoje Lietuvoje tik 66,4 nuošimčių, ar viskas gerai švietimo lysvėje? Likusieji 33,7 proc. abiturientų – ne Lietuva? Tėvai nemoka mokesčių? Tūno šešėlyje? Todėl jų vaikams priklauso tik šešėlinis mokymas? Su mokytojais, kurių nėra (trūksta)?

Visais laikais geriausias mokytojas buvo kiemas. Užsienio kalbos pagrindai (keiksmažodžiai) taip įkalti į smegenis net tiems, kurie jų neturi, kad neišdildytum nei gražiuoju, nei piktuoju. Reikėtų paleisti į gatvę matematikos virusą. Kad 2x2 yra 4. Kad 4:2 yra 2. Ir ne kitaip. Be interpretacijų. Skaičių šalyje yra visiškai kitos taisyklės nei mūsų Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje, Plungėje, Šakiuose ar Rokiškyje. Skaičių šalyje egzaminų rezultatai nepriklauso nuo politinių vėjų, politinės saulėkaitos ir politinių debesų. Skaičių šalis yra nepriklausoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Ne toki virusa leisti nori rekia paleisti ne kad 2x2=4 o toki 2+2×2=6 o ne 8 :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS