Orakulai – akli | kl.lt

ORAKULAI – AKLI

Nėra abejonių: JAV taps pasaulio krepšinio čempione. Nuo pjedestalo amerikiečius gali nustumti nebent Serbija. O vat štai bronza – tai jau turbūt mūsų, lietuvių, taikinys. Čekai su lenkais apie ketvirtfinalį tegu nė nesvajoja. Kas taps geriausiais pasaulio taurės žaidėjais? Tai žinoma – serbas Nikola Jokičius, amerikietis Kemba Walkeris arba vokietis Dennisas Schroderis.

Taip ir panašiai klejojo mūsų krepšinio ir žiniasklaidos ekspertai. Kas kadaise laikęs rankose krepšinio kamuolį, kas pataikęs kokią svarbią baudą moksleivių pirmenybėse. Samprotavimai liejosi iš visų kampų. Užtikrintai, pasitikinčiai savimi, be krislelio dvejonės. Ir ką? Paaiškėjo, kad dauguma tų šūvių ne praskriejo greta taikinio, o nušvilpė į dausas. Lenkai ir čekai žengė į atkrintamąsias ir ten garbingai pasipriešino atitinkamai Ispanijos ir Australijos rinktinėms. Apie amerikiečių ir serbų liūdną likimą ketvirtfinalyje žinome visi.

Prasčiausio orakulo vardas šįsyk vienareikšmiškai tenka Antanui Sireikai. Buvęs Lietuvos rinktinės strategas prieš turnyro startą pareiškė, kad lietuviai yra subrendę laimėti auksą.

Mūsiškiai, kaip atsimename, taip pat subliūško, tiesa, net nepasiekę atkrintamųjų. Tad prasčiausio orakulo vardas šįsyk vienareikšmiškai tenka Antanui Sireikai. Buvęs Lietuvos rinktinės strategas prieš turnyro startą pareiškė, kad lietuviai yra subrendę laimėti auksą ir tam esą yra visos prielaidos – surinkti visi geriausieji ir mūsiškius aplenkė traumos. Nežinia, ar treneris pamiršo Artūrą Gudaitį, ar Milano "AX Armani" klubo aukštaūgio sužeidimo nelaikė esmine netektimi, bet Kinijoje lietuviams ne tik kad auksu, bet ir medaliais apskritai nė nekvepėjo. Mūsiškiai pralaimėjo visas akistatas su aukštesnio lygio priešininkais tiek prieš čempionatą, tiek jame. Tad iš anksto juos kelti ant prizininkų pakylos nebuvo net teorinių prielaidų.

Dabar ekspertams lieka spėlioti, kas pakeis Dainių Adomaitį prie rinktinės vairo. Turbūt ir vėl išgirsime originalių pamąstymų apie strategus, kuriems iš tiesų tas vairas nė nesišviečia. Kita vertus, bus dar smagiau klausytis atseit žiniuonių išvedžiojimų, kai jų prognozės ir vėl sudegs ant realybės laužo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilnumoje orakulas

Tai aišku, kad europiečiai taps pasaulio čempionais.

Jonaitis

Yra kaip yra.

Romualdas K.

Va, kas nutinka, kai naujalietuviai piemenėliai spėlioja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS