Prezidentas su skėčiu | kl.lt

PREZIDENTAS SU SKĖČIU

JAV hiphopo žvaigždė, juodaodis K.Westas šių metų Jungtinių Valstijų prezidento rinkimuose metė iššūkį dabartiniam supervalstybės lyderiui D.Trumpui.

"Aš kandidatuoju į JAV prezidento postą", – socialiniuose tinkluose pareiškė milijardierius reperis, amerikiečiams švenčiant Nepriklausomybės dieną.

Ekscentriškas žingsnis, žinant, kad iki rinkimų ten liko vos keturi mėnesiai. Ir ne mažiau drąsus nei jo paties vedybos su ugningąja gražuole K.Kardashian. Be to, – visai realus, nors lažybininkai šiuo klausimu ir ne itin optimistiški.

Tačiau Amerika – ne Rusija ir ne Vatikanas, kur vadovaujamos pareigos priklauso iki gyvos galvos. Bet kuris amerikietis gali tapti šalies prezidentu, jei tik jis turi tokį siekį. Galimas dalykas, kad K.Westui net visai pakaks ir tų keturių mėnesių, jei jis juos išnaudos sumaniai ir kūrybingai. Ir odos spalvos klausimas šiuo atveju net neturės jokios reikšmės, nei kai kurie sąmokslų teoretikai galbūt norėtų.

Bet kurios demokratinės valstybės rinkėjams svarbu, kad jų lyderis būtų savas, o ne iš stiklinio namelio draustinyje.

JAV prezidentas šiandien nebūtinai privalo būti baltasis vidutinio amžiaus pasiturintis šeimos tėvas, krikščionis. Tą jau dukart įrodė B.Obamos pavyzdys.

Bet kurios demokratinės valstybės rinkėjams svarbu, kad jų lyderis būtų savas, o ne iš stiklinio namelio draustinyje. Ir jau visai tautą pavergtų, jei prezidentas kokiame nors mitinge ar šventėje, prapliupus liūčiai, skėtį atiduotų savo žmonai, o pats, sakydamas trumpą sveikinimo kalbą, iki paskutinio siūlo peršlaptų drauge su choristais.

Apie tai mažiausiai savaitę netiltų visa žiniasklaida, sulyto prezidento nuotraukos apskrietų visą pasaulį. Apie jį kalbėtų ir žavėtųsi. Štai, koks jautrus, supratingas mūsų žmogus.

Taigi kiek nedaug reikia K.Westui, kad laimėtų rinkimus, nes pretendentas (ar prezidentas) su skėčiu (visomis prasmėmis), jei labai pasiseka, paprastai atsiranda tik vienai kadencijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pijaro skyrius

Ponia Asta, juk prezidentas sulijo, bet paskui, kai himną giedojo. Tik Jūsų kolegos paparaciai nė vienos nuotraukos nepadarė. Skėtis buvo tik tada, kai kalbą sakė. Na, kaip galima rėžti rimtą kalbą, kai per akis ir nosį varva?

Nei sis nei tas

straipsnelis,pasakytas ,lyg zinutes pabirutes,kur tos isgirtos izvalgos. BEJE APIE TOLIMA KRASTA RASYTI PASIRODO LENGVIAU,NORS JIS IR MAZAI PAZISTAMAS,KAIP SU DAINELES PRIEDAINIU LA,LA,LA. Apie savaji krasta rasyti sunkiau,cia neapsieisi pavardziu zongliravimu. Keista,kad zmones ,perskaite straipsni rado turinyje tik autores grozi,gal vyras raso

su pagarba mastantiems

O!! A.Dykoviene--ne tik grazi moteris ,,ji ir drasi !!Labai taikliai ir !!paciu laiku!!! imete "akmenuka" I auksciausia valstybes "darza"" ir mes turime progos ---pamastyti ,apgalvoti,"pasverti" matyta fakta ir palyginti!!! Valio zurnalistei-graziai moteriai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS