Regiono autsaideriai | kl.lt

REGIONO AUTSAIDERIAI

Sirgaliai medžiuose, ronaldomanija ir įtikinama pergalė. Tokius prisiminimus iš Vilniaus prieš porą metų išsivežė Portugalijos rinktinė. Šią savaitę Lietuvoje viešėjusi dar viena Europos futbolo milžinė – Italijos nacionalinė komanda užfiksavo kiek kitokį paveikslą.

Skirtingai, nei prognozuota, lietuvių ir italų susidūrimas nesibaigė sutriuškinimu. Aikštėje vaizdas, kurį kūrė Valdo Urbono auklėtiniai, atrodė visai padoriai. Žaidimas susitelkus į savo vartų gynybą, vartininko Tomo Švedkausko atremta smūgių kruša, ir reti, bet vis dėlto pasitaikę bandymai suregzti ataką. O kelios pusprogės, priverčiant paplušėti vieną geriausių pasaulio vartininkų Gianluigi Donnarumma, nuteikė nepalyginamai geriau nei prieš tai žaistuose mačuose Šveicarijoje ir Kosove. Žinoma, "Squadra Azzurra" su lietuviais leido pasireikšti daugeliui rezervo futbolininkų, tačiau tai – jų namų ūkis ir jų problemos.

Per savaitę pralaimėtos abi oficialios ir vienos kontrolinės rungtynės – 2021-aisiais praleisti 7 įvarčiai, neįmušta nė vieno.

Mūsų virtuvėje reikalai liūdnoki. Per savaitę pralaimėtos abi oficialios ir vienos kontrolinės rungtynės – 2021-aisiais praleisti 7 įvarčiai, neįmušta nė vieno. Pasaulio čempionato atrankos turnyre iškart nusiritome į patį C grupės dugną. Ar buvo galima prognozuoti ką nors geresnio? Ko gero, ne, nebent kokį įmuštą įvartį. Akivaizdu, kad lietuviai šiame atrankos cikle kentės – duokdie, pačiups keletą taškų rudeninėse akistatose su Bulgarija ar Šiaurės Airija, bet liks paskutiniai. Tiesa, už poros mėnesių dar laukia Baltijos taurės varžybos, kur reikia susigrąžinti senokai prarastą stipriausios regiono komandos vardą. Bet ir ten bus ką veikti: latviai, patekę į sudėtingesnę atrankos grupę nei mūsų, jau sugebėjo atimti taškų iš galingai startavusių turkų bei aršiai pasipriešino Juodkalnijos ekipai, kuriai lietuviai prieš trejus metus nusileido beviltiškai. Kietu riešutėliu mūsiškiams taps ir Estijos komanda. Estai, nors ir pralaimėjo abu atrankos mačus, pajėgiai Čekijos rinktinei įmušė dukart, o rungtynėse su baltarusiais subyrėjo dėl raudonos kortelės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Varvalas

Jei Užpelkis treniruotų rinktinę, tikrai būtų geriau.

Eilinis

Pravalas gresia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS