Rizikinga erzinti senukus | kl.lt

RIZIKINGA ERZINTI SENUKUS

Nedaug trūksta, ir Ingridą Šimonytę galėsime išrinkti mandagiausia visų laikų Lietuvos premjere. Dar nė metų nepraėjo nuo jos vadovaujamos Vyriausybės darbo, o atsiprašymų girdėjome daugiau nei iš jos pirmtako per visą kadenciją. Šviežiausią atsiprašymą ministrei pirmininkei uždirbo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovės Ligijos Kliunkienės solo tema "vat kam tam senukui nuolat reikalingas tas Galimybių pasas?" 

Ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus atstovė padirbėjo iš peties: ir visuomenę užsiutino, ir savo viršininkę – ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė prisipažino pakraupusi nuo "visiškai neadekvataus komentaro" ir pažadėjo peržiūrėti ministerijos vidines taisykles bei pamokyti pavaldinius bendrauti su visuomene. Tiesa, pačios L.Kliunkienės atsiprašymo neteko išgirsti – matyt, dar mokosi.

Tai va, ir Lietuvoje rizikinga erzinti senukus. Nors jie, kaip amerikiečių filmo "Rizikinga erzinti diedukus" herojai, buvę CŽV agentai, nestvers ginklų ginti savo reputaciją, bet parako turi. Ir kur ne?! Juk tie patys senukai, kuriems nėr čia ko po visokias kavines ir boulingus vaikščioti, primatuojami darbo rinkai – ES strategai visai rimtai svarsto, kad galėtų triūsti iki 72-ejų!

Mūsų visuomenės požiūris į "tuos senukus" primena santykius prastoje šeimoje, kurioje vaikai tėvus ir prie anūkų įdarbina, ir pinigėlio iš jų nugręžia, bet prie stalo su svečiais nepasodina.

Mūsų visuomenės požiūris į "tuos senukus" primena santykius prastoje šeimoje, kurioje vaikai tėvus ir prie anūkų įdarbina, ir pinigėlio iš jų nugręžia, bet prie stalo su svečiais nepasodina. Ir nereikia guostis, kad vienoks ar kitoks viešas tokio požiūrio pademonstravimas tėra atsitiktinis. Per visą karantiną valdžia kartojo, kad vyresni nei šešiasdešimties privalo nekišti nosies iš namų, ką jau ten pasižmonėti – net ir su vaikais susitikti nevalia! O kiek triukšmauti reikėjo, kad ant parduotuvių, kavinių, kirpyklų durų neliktų diskriminuojančių dėl amžiaus užrašų? Užrašus nuėmė, mąstymas liko. Ir liko daugybė vienišų, įbaugintų, namuose įkalintų vyresnio amžiaus žmonių, kuriems jau nei "Sidabrinės linijos", nei nuo liepos 1-osios patrupintos vienišo asmens išmokos nepadės.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Įdomus požiūris į senjorus

Besikeikiančiai ir besikoliojančiai Kremliaus šunaujai vertėtų susimastyti.

Senuks

Aha ar ne trys sanatorijos buvo palangoje sovietmeciu ir vsio

senjoras

Lietuvoje pasiektas aukščiausio lygio cinizmas,diskriminacija senjorų atžvilgiu. Taikomas psichologinis teroras skiriant piniginę socialinę paramą. Prievartos būdu išgaunami parašai dėl daugiabučių renovacijos, kurie dažnai ir nulemia kitų gyventojų likimą, kurie tampa jų įkaitais. Medicina atžagari senjorams. Nebeliko jokios pagarbos. Tokia šiandieninė Lietuva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS