Šeši nuliai = ? | kl.lt

ŠEŠI NULIAI = ?

Lygiai savaitė skiria mus nuo to vakaro, kai visų žvilgsniai krypo į S.Daukanto aikštę, paskutiniuosius prezidentinius debatus. Jau tada Lietuva buvo laimėjusi: matėme solidžią ir orią kandidatų į valstybės vadovus laikyseną, girdėjome kultūringą toną, varžovų vienas kitam sakomus komplimentus – tokių šviesių potėpių esame labai išsiilgę politiniame šalies gyvenimo peizaže.

Tik kol kas jame ryškiausia – murzina pilka spalva. Labiau įprasta, kai politikai mosuoja karo kirviais, kasa vieni kitiems duobes, riejasi, drabstosi purvais. Tai patvirtino jau kitą rytą po rinkimų šviežios europarlamentarės Aušros Maldeikienės drėbteltas verdiktas: "Jis yra nulis ir nėra asmenybė." Net ir žinant rėksmingą Seimo narės toną, krūpteli: tai – apie išrinktąjį šalies prezidentą?! Ir tai – anaiptol ne asmeninė nuomonė, bet spjūvis į kitų rinkėjų nuomonę, į juos pačius – beveik 69 proc. Lietuvos žmonių.

876 818 tautiečių – nulis. Nulis ir nuomonė, jei ji nesutampa su parlamentarės, viešai deklaruojančios: "Girdžiu kitus ir pripažįstu, kad esu neteisi, kai oponentų argumentai yra stipresni." Kai rėki, sunku klausytis, juolab – išgirsti. Ir juolab tada, kai sėdi vienoje iš 141 išrinktojo kėdžių.

Kai rėki, sunku klausytis, juolab – išgirsti. Ir juolab tada, kai sėdi vienoje iš 141 išrinktojo kėdžių.

Niekas nepasikeitė nuo to laiko, kai p. A.Maldeikienė buvo dar šiapus parlamento sienų. Kai kartą kolegė, laikraščio ekonomikos skyriaus redaktorė, feisbuke išdrįso jai paprieštarauti, sulaukė grėsmingo klausimo: "O kas jūs tokia?!" Nulis, ne kitaip.

Toks pat nulis esame desperatiškai skęstantį laivą gelbėjantiems valdantiesiems, kurie iš noro suvaldyti situaciją ir toliau mums direktyviu tonu nurodinėti, kaip gyventi, rėkia: mes laimėjome visus rinkimus! Ir nesvarbu, kad mes balsavome kitaip.

Lietuvoje daugėja žmonių, kuriems Seimas, labai svarbi demokratinei valstybei institucija, tapo blogos valdžios simboliu. Žinoma, galima užsimerkti, galima užsikišti ausis, galima sakyti, kad tai "priešų puolimas". Arba – nulis. Tik kaip pažiūrėsi… Šeši nuliai su vienetu priešakyje yra milijonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha cha cha

Kas tiesa, tai tiesa. Valdantieji laiko visus kvailiais, o Maldeikienė – nuliais. Už tai, save Maldeikienė vertina puikiai - kaip traukinį pilną gero mėšlo, dundantį į ES.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS