Sporto saulėlydis | kl.lt

SPORTO SAULĖLYDIS

Iki Tokijo olimpinių žaidynių lieka vos savaitė. Sulig kiekviena diena Hiracukoje, aklimatizacijos centre gausėja lietuvių gretos. Deja, šioje olimpiadoje jos bus rekordiškai mažos. Tokie pat turėtų būti ir mūsų lūkesčiai.

Prieš keletą dienų į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją sugužėję svarbiausi šalies sporto veikėjai svarstė, kodėl juos ištiko tokia katastrofa. Vieni badė pirštais į prieš keletą metų pakeistą Lietuvos sporto finansavimo modelį. Kiti nesėkmes aiškino pasikeitusiais olimpinės atrankos kriterijais. Treti kaltino COVID-19 pandemiją. Diskusijos, žinoma, yra svarbu, tačiau faktas akivaizdus – palyginti su praėjusia olimpiada Rio de Žaneire, Lietuvos delegacija sumažėjo drastiškai. 2016 m. kelialapius į Braziliją laimėjo 67 atletai, o 2021-aisiais Japonijoje jų turėsime beveik perpus mažiau – vos 37. Sausi skaičiai pasako toli gražu ne viską, nes vien dėl vyrų krepšinio rinktinės fiasko netekome bent dvylikos dalyvių. Prie tų hipotetinių 49 sportininkų dar galėtume pridėti krepšinio "3 prieš 3" komandos narius. Jie realiai pretendavo į olimpinį kelialapį ir tik laiko klausimas, kada šią aukštumą įveiks. Nepavijo Tokijo traukinio, spės į Paryžiaus. Aišku, jei per likusius trejus metus ši rungtis išvis nebus išbraukta iš žaidynių sąrašo.

2016 m. kelialapius į Braziliją laimėjo 67 atletai, o 2021-aisiais Japonijoje jų turėsime beveik perpus mažiau – vos 37.

Kur kas didesnė bėda ta, kad kiekybė ne visada lygu kokybei. Į Rio de Žaneirą mūsų delegacija skrido kupina pagrįstų lūkesčių – aukščiausios prabos medalių tikėtasi iš olimpinės čempionės titulą gynusios plaukikės Rūtos Meilutytės, į pakylą pretendavo tituluoti krepšininkai ir penkiakovininkai. Nors viltys nepasitvirtino, vis tiek grįžta netuščiomis – reputaciją išgelbėjo irkluotojai. Šįsyk apie panašius užmojus negalime net svajoti. Kita vertus, didžiausiame pasaulio sporto renginyje bus išdalyti net 339 medalių komplektai. Tikėtina, kad Lietuvos trispalvė bent kartą kitą suplazdės ir Tokijo aikštynuose – olimpinių rungčių, kur lietuviai vis dar priklauso elitui, tikrai liko.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saule

Dabar jau bus keturiiai daugiau nes irkluotoju bus dar.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS