Sunkumai grūdina | kl.lt

SUNKUMAI GRŪDINA

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) baigė jubiliejinį, 25-ąjį, sezoną. Ketvirtis amžiaus sporto organizacijai nėra rekordinė atkarpa, bet pakankama toli siekiantiems apibendrinimams. Šį sezoną LKL jau tvirtai įrodė, kad yra geriausia sporto lyga Lietuvoje ir, ko gero, neturinti lygių tarp visų sporto šakų čempionatų ir Latvijoje ar Estijoje. Tą patį galima pasakyti apie Kauno "Žalgirį", neabejotinai stipriausią sporto klubą Baltijos regione. Daugžodžiauti apie žalgiriečių 20-ąjį titulą – tik burnos aušinimas. Jų pranašumas prieš oponentus buvo akivaizdus dar prieš sezoną. Dar skambesnių komplimentų nusipelno Klaipėdos "Neptūnas".

Klaipėdiečiai žengė tvirtą žingsnį į priekį. Pernai užėmę galutinę ketvirtąją vietą jie galėjo tik griaužtis nagus likę visai greta prizininkų pakylos. Šiemet blogiausią poziciją lygoje, kaip dažnai vadinama būtent 4-oji vieta, uostamiesčio kariai iškeitė į bronzą. Paradoksalu, bet tai vos antras jų bronzos medalis per 25 metų lygos istorija. Tiesa, 2016 ir 2014 m. buvo ir sidabras. Šiemetis Kazio Maksvyčio ir kompanijos pasiekimas itin vertingas, nes pasiektas nepavydėtinomis aplinkybėmis. Prieš sezoną įvykęs išsiskyrimas su komandos senbuviu ir simboliu Martynu Mažeika buvo planuotas, o dar neįpusėjus sezonui patirtas savotiškas akibrokštas iš tuomečių lyderių Mindaugo Girdžiūno ir Arno Butkevičiaus atsiliepė itin skausmingai. Ypač kai prie lietuvių, perbėgusių į Vilniaus "Lietuvos rytą", prisidėjo stipriausio aukštaūgio Juano Palacioso netektis. O galutinai sezono planus galėjo sugriauti finansiniai sunkumai ir konfliktas klubo valdžios viršūnėse. Tačiau tuomet, kai daugelis klaipėdiečius nurašė, šie ėmė ir smogė atgal – aplenkė visus savo potencialius konkurentus: ir gerokai turtingesnį Panevėžio "Lietkabelį", ir stabilesnį Utenos "Juventus", ir triukšmingesnį Prienų-Birštono "Vytautą". Jei išvengs užkulisinių kataklizmų, kitąmet "Neptūno" vyrai gali priblokšti ir krepšinio Europą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

antanas

LKL buvo niekam tikusi - labai istestas čempionatas ir blogas teisėjavimas nuolat pataikaujant Lietuvos Rytui, o Žalgiriui sudarant nepalankų tvarkaraštį . Blogas teisėjavimas dangstomas, pvz., Lietuvos Rytos pergalę per pusfinalį nulėmė būtent teisėjavimas. Tvarkaraštis aiškiai per ilgas, neleidęs rinktinei tinkmai pasirengti varžyboms. LKL vadovybę reikia keisti, nes ji už kritiką baudžia, o ydas dangsto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS