Švelninimo griežtumai | kl.lt

ŠVELNINIMO GRIEŽTUMAI

O cinizmo pas mus netrūksta. Valdžia rimtu veidu žada diskusijas dėl karantino griežtumo sušvelninimo.

Juk niekas nieko nesušvelnins, mat užsikrėtusiųjų statistika net per Velykas galynėjosi su paskiepytųjų nuo COVID-19. Keliuose bus statoma dar daugiau kordonų, dar daugiau automobilių bus apgręžiama, kad dingtų ten, iš kur atsidanginę. Pareigūnai išrašo baudos kvitus, o malonės sulaukia tik visiški durniai, kurie apie pasijudinimo draudimus dar negirdėjo.

Jei tiek pajėgų, kiek mesta kontroliuoti, kas kur važiavo, su kuo važiavo, dėl ko važiavo, kodėl parvažiavo, Lietuva sutelktų Marso tyrinėjimams, mes pirmieji būtume ten radę ne tik gyvybės, bet ir mirties pėdsakų. Bet. Keliauninkai stovėjo po porą valandų eilėse, kad vieni išgirstų antpečiuota uniforma aprengtos valdžios komandas: "Lygiuot!" "Ramiai!" "Žengte, marš!" arba "Apsisukt!" Kilometrų kilometrus vėžlio greičiu šliaužė, lūkuriavo ir vilkikai su kroviniais, lyg tie vairuotojai irgi kėsinosi neleistinais būdais pakliūti į kaimą pas savo mylimą močiutę paridenti margučių ir prisikirsti naminės vištos su laukinių bruknių padažu.

Pareigūnai išrašo baudos kvitus, o malonės sulaukia tik visiški durniai, kurie apie pasijudinimo draudimus dar negirdėjo.

Kokią prasmę tie kordonai įprasmina paplentėse? Baudžia važiuojančius iš žemaitiškos savivaldybės A į dzūkišką savivaldybę Z mašinomis, autobusais ir traukiniais. Pavyzdžiui, nuvažiuoti iš Mardosų į Mardasavą sustiprintos pajėgos nepraleis. Dar nubaus. O va, draudimas ir iš vieno, ir iš kito kaimo keliauti į Kiprą negalioja. Skriskite išskėtę sparnus, nes ši kurortų šalis išbraukė save iš juodojo sąrašo. Grįžę visi bus įleisti atgal net be jokių analizų dėl COVID-19, nes jie yra mūsų piliečiai ir durys nė vienam nei su britiškąja, nei su Pietų afrikatiškąja, net su kipriškąja atmaina nebus užtrenktos. Kam tos tyrimų pažymos? Gera būti Lietuvos piliečiu. Ypač ne Lietuvoje.

Nei skiepytam, nei neskiepytam gyventojui per Velykas uždrausta nuvažiuoti be pateisinamos priežasties pasivaikščioti į mišką, į paupį, pajūrį. Tai kokia skiepų prasmė? Suteikia nemirtingumą ar, kaip ir visiems, viltį, kad mirusieji prisikels?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS