Svieto lyginimas | kl.lt

SVIETO LYGINIMAS

Mokesčių reformos galima tikėtis tik 2023-iaisiais. Tuo metu šios Seimo valdančiosios daugumos kadencija bus persiritusi į antrąją pusę. Sunku patikėti, kad tiek nedaug laiko iki rinkimų belikus jie ryžtųsi rizikuoti savo ateitimi. Juo labiau ir vieni, ir kiti liberalai visada deklaruoja, kad per daug mokesčių sumokama. Ir dar žinant, kad jų iškovojamų mandatų skaičius palyginti nėra toks didelis, priimti nepopuliarius sprendimus, prarasti bent dalį rinkėjų nebūtų išmintinga.

Opozicinės jėgos netrūks diskusijų temų, kaip visiems mokesčių aiškumas pakenks. Ir tam, kuris uždirbdamas milijonus išvengia duoklės valstybei. Ir tam, kuris atsiskaitęs su mokesčių inspekcija, "Sodra", ligonių kasa, galą su galu vargiai suduria. Jau COVID-19 pandemijos antikrizinės priemonės parodė, kad į valstybės globojamųjų sąrašą pakliuvo ir teisę atidėti mokesčių mokėjimo nusipelnė verslo rykliai, o smulkmė spurda bankrotų tinkluose.

Konservatoriai su liberalais jau antrą kartą imasi svieto lygintojų misijos. Puikiai žmonėms įsiminė naktinė mokesčių reforma, pridėtinės vertės mokesčio "laikinas" padidinimas. 2008–2012 m. kadencija dešiniesiems brangiai atsiėjo. Aštuonerius metus teko opozicijos podukrų ir posūnių vaidmenys. Kai neturi valdžios, ją gali tik pavaidinti. Tragediją, komediją, interpeliaciją.

Kai neturi valdžios, ją gali tik pavaidinti. Tragediją, komediją, interpeliaciją.

Ir dabartinė opozicija Seime kalnų nenuverčia. Taip pat vaidina. Rinkėjų neįvertintus. Kodėl neįvertintus? Taip įvertinti įvairiausi draudimai, suvaržymai. Ir akiplėšiškas buvusios kadencijos premjero tonas apie tai, kad policinė valstybė būtų geriau… O ir kam tiems žurnalistams Vyriausybės pasitarimų garso įrašai?

Nenuostabu būtų, jei tokio įvertinimo sulauktų ir dabartinė premjerė, leidusi sau dar kartą nenulaikyti liežuvio bei pareikšti, kad tie, kuriems nepatinka dabartinės valdžios sprendimai, per kitus rinkimus galės išsirinkti kitą. Neįtikėtina. Negali būti. Juk viską, ką valdžia daro, yra gerai, ką sako – išmintinga arba be proto šmaikštu. Tik tie rinkėjai kažkodėl niekada nesupranta savo laimės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS