Tarp dredų, ekologijos ir P. Gražulio | kl.lt

TARP DREDŲ, EKOLOGIJOS IR P. GRAŽULIO

Nors I.Šimonytės vyriausybė vis dar stumdymosi su prezidentūra stadijoje, po šalį jau sklando naujųjų baimių šmėkla. Ko taip bijo gyventojai?

Baimė gimsta iš nežinojimo, todėl ta nežinia visada įsikūnija į  politikuojančių kaimynų komunalinės užstalės atodūsį: "Nebus čia nieko gero, Vitalikai!"

Pirmiausia baimingai teigiama, kad niekas nebegelbės Lietuvos kelių, neasfaltuos valstybės totalinės gėdos – vieškelių, nes moterų dominuojamai valdžiai tai tiesiog nerūpės.

Anksčiau dėl susisiekimo ministro portfelio vykdavo muštynės, o dabar į šią strateginę vietą buvo numatytas Kasparas, apie kurį žinome tik tiek, kad jis geras "bičas". Daugiau nieko. Vadinasi, tai bus nominali pareigybė, skirta patylėti.

Išties anksčiau dėl susisiekimo ministro portfelio bufete vykdavo muštynės, o dabar į šią strateginę vietą buvo numatytas Kasparas, apie kurį žinome tik tiek, kad jis geras "bičas", nenorintis asfaltuoti. Daugiau nieko. Vadinasi, tai bus tiesiog nominali pareigybė, skirta patylėti, kai keliams skirti pinigai migruos į švietimo sektoriaus kasą.

Dar viena baimė – išsikeros narkomanija. Čia dūris pirštu į Laisvės partiją, sumaniusią dekriminalizuoti lengvus laisvinamuosius dredais išvešėjusių lengvabūdžių kišenėse.

Klaidžioja ir baimė, kad nauja valdžia pabrangins degalus, šildymą ir dujas maistui gaminti, nes naikins lengvatas iškastiniam kurui. Pigesnės dešros nežadėsiu, jau pažadėjo I.Šimonytė.

Dabar šalyje išties galioja 13 energijos subsidijų, kurių norima atsisakyti, nes mūsų biudžetinė bajorija lengva ranka įsipareigojo iki 2030 metų  55 proc. sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį.

Šiuo metu taikomas mažesnis akcizas šildymui skirtų gamtinių dujų tarifams, o dujos buitiniams vartotojams ir automobiliams parduodamos visai be akcizo. Taip pat ir pačiam šildymui iki šiol taikomas tik 9 proc. PVM. Jei lengvatų bus atsisakyta, visi šie dalykėliai, aišku, brangs.

Dar žmonės baiminasi, kad valdžia leis iškrypėlių vestuves. Su piršliu ir svočia. Jei, žinoma, neprieštaraus P.Gražulis. Tokių "ženatvių" ateityje vis tiek bus, nes įteisintos partnerystės reikaliukai jau vaiposi politikų planuose.

Apmokestins ir žmonių automobilius. O ko tikėtis, jei savęs dar nespėjusi pagimdyti valdžia prioritetuose ekologiją rikiuoja aukščiau už piliečių perkamąją galią?

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Azuolas

Kas tu toks ir kam atstovauji?

Jo

Susisiekimo ministrai, kurie pasižada nieko neasfaltuoti. To dar nėr buvę.

To Gintaras

Kreivys, Navickas. Tikrai labai sąžiningi, ko tu nori?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS