Užtemusios saulės šešėlyje | kl.lt

UŽTEMUSIOS SAULĖS ŠEŠĖLYJE

Regis, sulaukėme laiko, kai tarp astrologijos ir astronomijos vėl baigia nusitrinti bet kokios ribos. Bent jau tuo tikri horoskopų garbintojai, ir visai nesvarbu, kad ne vieną dešimtmetį "visatoje zuja kosminiai laivai" ir kiekvienas "antgamtinis" reiškinys paaiškinamas moksliškai.

Vis tiek esą bet kokie dangaus kūnų užtemimai yra prastas pranašas, nes tuomet blogis toks stiprus, jog, anot fatalistų, net šaškėmis žaisti savo paties virtuvėje pavojinga, jau nekalbant apie kelionę vandeniu.

Tad kol Pietų Amerikoje visi laukė visiško saulės užtemimo, muziejininkai iš Klaipėdos senovine žvejų valtimi – kurėnu susiruošė į Raudondvarį, kur turėjo susitikti su Nacionalinės ekspedicijos dalyviais.

Tačiau Kuršių mariose, siaučiant stipriam vėjui, kurėnas apvirto. Iš trijų jame buvusių įgulos narių du išgelbėti, o laivo kapitonas dingo. Ir, deja, jokios mistikos čia nėra. Tik gelbėjimo liemenės klausimas, kurios veikiausiai laivo vadas nevilkėjo.

Esą bet kokie dangaus kūnų užtemimai yra prastas pranašas, nes tuomet blogis toks stiprus, jog, anot fatalistų, net šaškėmis žaisti savo paties virtuvėje pavojinga.

Jų turbūt nevilkėjo ir pernai rugsėjį per audrą jachtų regatoje Baltijos jūroje žuvę du patyrę buriuotojai. Beje, pernai buvo du mėnulio ir trys saulės užtemimai, bet nė vienas jų netemo rudenį.

Tačiau fatalistai meta dar vieną kozirį – o kaip tie, kurie po pastarojo antradienio saulės užtemimo iškrito iš kelto, plaukusio iš Švedijos į Lietuvą? O jei dar pridėsime visus tądien žuvusius keliuose, paspringusius žuvų ašakomis ar savo noru sumaniusius palikti šią ašarų pakalnę?

Jau nekalbant apie to užtemimo išvakarėse gaisre žuvusią rusų giliavandenės atominės stoties "Lošarik" įgulą.

Įsakymas gynybos ministrui asmeniškai vykti į Severomorską, kad išklausytų ataskaitų ir paskirtų komisiją šios tragedijos "besąlygiškam išaiškinimui", nuskambėjo iš Rusijos prezidento lūpų, kurio požiūris į astrologiją nėra viešinimas, nors po G-20 susitikimo, kai jis per vakarienę atsinešė savo puodelį ir gėrė tik iš jo, kyla įvairių minčių.

Beje, kitas visiškas Saulės užtemimas bus matomas Pietų Čilėje 2020-ųjų gruodžio 14 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kauniete

Taip, nors kosmosas ishnarshytas ir Dievo ,kuri mes saukiame near,bet fatalistams,dar daug NEZINOMUJU,kuriais jie noretu zmones kvailinti….na ,ir tegu raitosi is baimes -ju tamsybes valia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS