Valpurgijos šmėklos | kl.lt

VALPURGIJOS ŠMĖKLOS

Šiąnakt laukiama Valpurgijos nakties – tokios šiurpios ir triukšmingos senovinės germanų šventės – raganų ir velnių vestuvių puotos, kuri kasmet (ir ne tik Vokietijoje) keliama balandžio 30-ąją ant kokio nors aukščiausio apylinkės kalno.

Tačiau šiemet ji veikiausiai bus švenčiama privačiuose rateliuose ir ne gamtoje, nes karantinas juk neatšauktas, nors skeltanagiams jokie draudimai paprastai negalioja.

Valpurgijos nakties puotai su velniais ar be jų, kol gyvas buvo (o paskui, kas žino), visą teisę turėjo raudonasis komisaras J.Hašekas – literatūrinis kareivio Šveiko tėvas. Be kita ko, iš žurnalistų gildijos komisaras ištrenktas už reportažus apie pramanytus gyvius. Balandžio 30-oji – ne tik J.Hašeko gimimo, bet ir A.Hitlerio mirties diena.

Šiemet Valpurgijos naktis veikiausiai bus švenčiama privačiuose rateliuose ir ne gamtoje, nes karantinas juk neatšauktas, nors skeltanagiams jokie draudimai paprastai negalioja.

Lygiai prieš 75 metus, nenumaldomai artinantis atpildo valandai, pastarasis nusižudė kartu su savo Eva ir prie šėtoniškos svitos jie prisijungė jau kaip visaverčiai tamsiųjų jėgų lygos nariai. Turbūt ir datą tam pasirinko neatsitiktinai.

Vis dėlto balandžio 30-ąją per visą pasaulio istoriją yra gimę ar mirę ir šventieji. Tarp jų – anglų misionierė Valpurga (710–779 m.), su kurios vardu tiesiogiai siejamas Valpurgijos nakties pavadinimas. Tačiau iki šiol neaišku, kodėl ji suplakta su tamsybių gaivalais.

Galimas dalykas, kažkada įvyko šiandien sunkiai suvokiamas vertybių perkainojimas, ir Valpurgos vardas tapo raganysčių simboliu. Beje, panašus perkainojimas kaip tik dabar vyksta ir Rusijoje.

Gegužę Maskvoje turi būti atidaryta sovietų pergalei prieš nacių Vokietiją skirta didelė ortodoksų katedra, išpuošta ne tik šventųjų mozaikomis, bet ir dabartinio prezidento V.Putino bei sovietų diktatoriaus J.Stalino atvaizdais. To paties, kurio įsakymu Rusijoje buvo sprogdinamos cerkvės, kalinami ir žudomi dvasininkai.

Rusų istorikas S.Briunas naujosios katedros interjerą pavadino "pasityčiojimu iš Rusijos istorijos ir valstybingumo". Rusijos ortodoksų bažnyčia atmetė kritiką.

Tokiu būdu, regis, ir gimsta naujos Valpurgijos šmėklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

O, ne.Nesutinku ,kad gruzijos maitvanagis,,,,,kaip Jus rasote,..tautybe ,cia neturi prasmes… ir veliau jau apie rusu Petra1 ==prilyginate visai rusijos nacijai[sakyciau,tautai]..BET!! Petras 1 ir Ivanas rustusis tai skaitykime --viduramziu laikmeciu zmones-valdovai--nelyginkim prie gruzijos stalino ar vokieciu zmogedros paranojiko;;Jie beveik ranka pasiekiamo laikmeciu ishgamos [juk tai 19 amzius!!!],, Na ,bet neuzsigaukite --dziugu ,kad zurnaliste duoda mums straipsni ,kad pajudintume smegenis O gruzinai ir dabar atvykeliu teiraujasi ar mes mylime ju prakeikta ishgama -kurdupeli--stalina //Biauru visur maitvanagio __nuotraukytes . Na vokieciai pasmerke savo kraujo ishgama,,bet --diskusija butu plati.. as tas antras anonimas.sekmes

iRGI perskaičiau

Pasirodo be reikalo.

Anonimas

Stipriai!! Taip ,pasirodo ,kad ir Maskvos pravoslavu "virsuneles" kaip shvytuokles---tai idesine,,tai I kaire ,,uz rubliuka----ir gruzinu maitvanagiui lankstysis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS