Vasara skaičiais | kl.lt

VASARA SKAIČIAIS

Šit ir atėjo paskutinis vasaros savaitgalis. Galima pradėti sumuoti jos rezultatus.

Vienas lemiamas pralaimėjimas ir vienos olimpinės žaidynės be lietuviškų krepšinio kovų. Su vienu medaliu. Vienos paralimpinės žaidynės su viltimis, kad medalių bus daugiau nei vienas.

Keturi tūkstančiai sieną nelegaliai kirtusių migrantų ir kaip grybai po lietaus pasienio savivaldybėse sudygusios jų stovyklos. Daug tūkstančių skiepų ir galimybių pasų. Pavienių asmenų pareiškimai, kad niekada nesiskiepys ir bandymai nusipirkti suklastotą galimybių pasą. Dėl tokios veiklos pradėti policijos tyrimai.

Ne vienas karščio rekordas. Vienas su pandemija susijusių griežtų ribojimų atšaukimas ir vienas rimtas pažadas, kad, pasibaigus vasarai, jie vėl bus (bet tik kai kam).

Įdomi vasara buvo. Po jos galima laukti dar įdomesnio rudens.

Vienos didesnės riaušės prie Seimo ir keletas mažesnių migrantų stovyklose. Vienas atšauktas leidimas gyventojų susirinkimams sostinėje. Vienas Kauno miesto savivaldybės neišduotas leidimas rengti LGBT eitynes "Kaunas Pride" ir vienas teismo įpareigojimas leisti jas surengti.

Vienas ligoninės direktoriaus atleidimas iš pareigų dėl darbo pareigų pažeidimo ir vienas kitos šiltos vietos susiradimas. Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika iš pareigų buvo atleistas po, kaip įtariama, mobingo skandalo, pasibaigusio jaunos medikės savižudybe. Atleistas nustačius, kad jis neužtikrino nediskriminacinės darbo aplinkos, kad jo elgesys sumenkino įstaigos reputaciją, sukėlė darbuotojų ir visuomenės nepasitikėjimą. Tačiau netrukus R.Mažeika susirado kitą šiltą vietą – šiuo metu vadovauja Plungės ligoninei.

Reikšmingas įvykis kultūros srityje – vienas paminklo (Petrui Cvirkai Vilniuje) išbraukimas iš kultūros vertybių sąrašo ir ne vienas, pasipiktinęs tokiu sprendimu.

Statistikos apibendrinimas? Įdomi vasara buvo. Po jos galima laukti dar įdomesnio rudens.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>

aš esu matęs gyvą asilą - tave. Todėl siūlau tau pačiam sau pasikrauti užu lūpos ir eiti pas tatą pauostyt jo klyno.

> Vienas ypač įdomus faktas:

O, kur ir kada, tu asilės ir mulo sūnau, esi matęs gyvų paminklų?

Vienas ypač įdomus faktas:

mūsų valdantieji bijo mirusiųjų, negyvų paminklų... Tai nauja fobija - paminklų baimė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS