Visi galai – į Maskvą? | kl.lt

VISI GALAI – Į MASKVĄ?

Yra toks posakis "Visi keliai veda į Romą", reiškiąs kadaise didžios imperijos galybę ir įtaką likusiam pasauliui. O atsirado jis iš to, kad Romos valstybė jau prieš kelis tūkstantmečius buvo išraizgyta gerai grįstais keliais, kokių nebuvo jokioje kitoje šalyje.

Šiandienos lietuviškame kontekste šita garsioji frazė turėtų skambėti kiek kitaip – "Visi galai – į Maskvą".

Štai vienas iš buvusių įtakingiausių konservatorių, taip ir netapęs kandidatu į prezidentus, V.Ušackas, pasirodo, pasirengęs prisijungti prie įmonės, kurios verslo galai driekiasi būtent į Rusiją.

Ne ką mažiau šventas šiuo klausimu "valstiečių" genijus R.Karbauskis tuoj suskubo pareikšti, kad "toks buvusio diplomato žingsnis tik įrodo, kad konservatorių vertybės ir pažiūros yra laikinos".

O Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas staiga ėmė ir pakoregavo tyrimo dėl parlamentarės I.Rozovos ryšių su rusų diplomatais ir galbūt keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui klausimus. Juose nebeliko vertinimo, "ar turimos informacijos pakanka apkaltai".

Ir tai beveik niekis, palyginus su į Lietuvą vis plūstančiais laivais, pilnais tų pačių rusiškų suskystintųjų gamtinių dujų, nuo kurių priklausomybės taip brangiai mėginome pabėgti prieš kelerius metus.

Galiausiai dar neapleidžia ir vaiduokliai iš praeities. Šiandien – lygiai 80 metų, kai į Vilnių įriedėjo Raudonosios armijos tankai. Ėjo trečia Antrojo pasaulinio karo savaitė, du ūsuoti monstrai toliau dalijosi Lenkiją ir Europą.

Šiandien – lygiai 80 metų, kai į Vilnių įriedėjo Raudonosios armijos tankai.

Lietuviai tądien Vilniuje ant viešbučio "Georges", kur tada laikinai buvo apsistojęs Lietuvos generalinis konsulas, išsikėlė trispalvę. Saldus keršto jausmas, nė nenutuokiant, kad tai tapo savos valstybės pabaigos pradžia.

Tuo pat metu Kaune, kino teatre "Glorija", rodė filmą "Sibiro didvyriai" apie lenkų kariuomenės dalinio laimingą sugrįžimą į tėvynę 1918-aisiais.

Deja, galai, besidriekiantys į Maskvą (ir tada, ir dabar) buvo ir yra stipriai laikomi taip vis ir nenusibaigiančio imperinio drakono naguose.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

jo

'dedule' ir kitus 'politikus' ir tampo uz siulu ,kuriu galai senai priristi rusijoje.

lt

Racionalaus proto savininkai ir sveiko proto, visų šalių verslininkai siekia Rusijos rinkų. Nieko asmeniško, tiktai biznis. Putinas su savo pragariška politika dar ne visa Rusija. Nuo sankcijų kenčia būtent neturtingoji jų tautos dalis, ir tikrai ne Putinas. Turime gebėti skirti tamsos hierarchijos siekius ir paprastų žmonių gyvenimus. Ginklų pardavėjams būtini karai, nes pelnas iš ginklų pardavimo milžiniškas. Tie pragaro išperos ir siekia supriešinti tautas, kad kiltų karai - o tada jie sėkmingai aprūpina abi kariaujančias puses ginkluote. "Puikus" biznis, pinigai nekvepia. Žūsta ne jų vaikai, o paprasti kareiviai. Nekelkite vaidų, tarpusavio rietenų, nes to ir siekia tamsos politikieriai. Kultūringas, save gerbiantis tautietis neturėtų svaidytis necenzūriniais žodžiais. Tuo žemina ir save, ir visus lietuvius. Pas mus nuo seno visos tautos sugyvendavo tarpusavyje. Vidinė inteligencija nesuvaidinama, ji tiesiog yra.

taip taip

Komentatoriai....po tokios tirados ir neapykantos Rusijai , dar geriau gyvens ir kakot jie norėjo į jūsų prakeikimus ir jūsų suš...ta nuomone.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS