Apendicito operacija baigėsi ne taip, kaip tikėjosi | kl.lt

APENDICITO OPERACIJA BAIGĖSI NE TAIP, KAIP TIKĖJOSI

  • 8

Vyras po operacijos esą buvo paliktas likimo valiai, net ir besiskundžiantis dideliais skausmais. Nesulaukęs priežiūros, joniškietis iš ligoninės išėjo ir atvažiavo pagalbos į Kauno klinikas. Čia jam nustatytas stiprus uždegimas, praneša LNK.

Pilvo skausmus pajutęs joniškietis Julius įtarė, kad jam gali būti apendicitas ir kreipėsi pagalbos į Respublikinę Šiaulių ligoninę. 

Vyras sako, kad praėjus parai po operacijos jo sveikata pradėjo blogėti. Julius tikina dėl blogos savijautos skundęsis kelias dienas, nes jautė, kad sveikata blogėjo valandomis. Vyras sako, kad jis ne tik nebuvo gydomas po operacijos, bet teko pakovoti, kad gautų net termometrą. 

Šiaulių ligoninė situaciją vadina nesusikalbėjimu. 

Nors joniškiečiui Šiauliuose buvo padaryti tyrimai, rodantys uždegimą, vyras iš ligoninės išleistas sutikus, kad gydymo atsisako. 

Nors vyras jautėsi itin prastai, jį žmona automobiliu atvežė į Kauno klinikų Priėmimo skyrių. 

Kauno klinikų gydytojai nenori komentuoti, kas ne taip galėjo būti padaryta gydant pacientą Šiauliuose. Jie atsiuntė komentarą raštu, paaiškindami, kokios būklės pacientas atvyko pas juos. 

Kaune medikai vyro pilve rado skysčių ir sprendė, ar neprireiks antros operacijos. Tačiau suveikus antibiotikams joniškietis po penkių dienų iš ligoninės išrašytas. 

Tuo tarpu Šiaulių ligoninė laikosi pozicijos, jog dėl šios situacijos kalta komunikacija. 

Joniškietis mano, kad viena iš problemų ta, jog dėl koronaviruso lankytojai į ligoninę neįleidžiami, o pacientai lieka tik medikų valioje. 

Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė sako, kad gydymo įstaiga aiškinasi, kodėl pacientas iš jų ligoninės skubėjo pagalbos ieškoti kitur – už beveik 150 kilometrų. 

Medikai sako, kad tokios pooperacinės komplikacijos nėra retos ir nustatomos iki 10 proc. ligos atvejų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Manau

Kad čia kalta pati valdantieji.Teko būti poliklinikoje eilių nėra ir gydytojai be darbo sėdi apie valanda tiesiog čia yra beabejo uždrausta gydyti lai mes mirštame.Koks ministras juk jokio medicininio išsilavinimo neturi ką jis gali vadovauti.Nereikia viską versti koronai,tai tiesiog bukagalvių valdžia taip ir yra.Jiems rūpi lbgt ištvirkėliai labiau už viską.Tokią valdžią tik lauk.

Da

kodėl lietuvoj tokie skaičiai mirtingumo, yra ir bus tol kol pas gydytoja savo rajono negali papulti toj po blgos sveikatos, juk žiūrėk viresnio amžiaus piliečiai o kiek turi visko nuo savo praeities nugyventos, o kas kreipia dėmesi į ta pacienta juk nera laiku registracijai kitai diena juk atsakovas išsako kad nera galymibiu rytoj arba porit atvykti į apžiūra blogai sveikatai, o nurodo tau diena po mėn , arba vėliau, o iš viso sirkite nieko baisaus neivyks gydytojai užimti skiepais coronos 19, puslapi žiūri o visa kita piliečiu grupė palauks, užtai ir yra tokio lygio mirtingumas mūsų šali, va jums gydymas nemokamas buvo ir mūsų šeimoj brolio žmona prieš du mėn palaidojome, 75metu , telefonu su manimi kalbėjo ryte buvo žvali samoninga mokėjo išklausiti ir patarti, ir pietus ir vakariene bratkai išvire pamaityno ir pati sudalivavo o po nakties kitos dienos jau ryte brols rado negyva mirusi, širdelė atsakė, o gydesi tik už pinigus ir vaista naudojo iš lenkijos atvežtini, nieko nepadėjo,

Korona čia ne prie ko .

Tose pačiose Kauno klinikose prieš tris metus operavo anūkui (9metų) apendicitą . Ir ką jūs manot ?! Išsivystė baisinis uždegimas! Iki sepsio - vienas žingsnis ! Teko daryti antrą operaciją ! Ligoninėj vaikas praleido mėnesį ! Štai jums ir apendicitas , ir Kauno klinikos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS