Apie galimus šalutinius skiepų poveikius per metus pranešta 6,6 tūkst. kartų | kl.lt

APIE GALIMUS ŠALUTINIUS SKIEPŲ POVEIKIUS PER METUS PRANEŠTA 6,6 TŪKST. KARTŲ

Minint pirmuosius skiepijimo nuo koronaviruso metus, Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba gavo 6605 pirminius pranešimus apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas po skiepijimo.

Kaip BNS pirmadienį nurodė tarnyba, iki Kūčių dėl „Comirnaty“ vakcinos gauti 3243, dėl „Spikevax“ – 604, dėl „Vaxzevria“ – 2267, dėl „Janssen“ – 463 pranešimai. 28 atvejais vakcinos pavadinimas nėra žinomas.

Skiepyti nuo koronaviruso Lietuvoje pradėta 2020-ųjų gruodžio 27-ąją, pirmieji skiepą gavo medikai.

Vaistų kontrolės tarnybos duomenimis, 6198 pranešimuose minimos nesunkios reakcijos, 407 – sunkios.

„Dažniausiai praneštos įtariamos nepageidaujamos reakcijos: skausmas dūrio vietoje, rankos skausmas, šaltkrėtis, galvos skausmas, bėrimas, karščiavimas“, – nurodoma komentare.

Daugiausia  – 5432 – pranešimų gauta iš pacientų, gydytojai jų pateikė 769, dar 404 pranešimai gauti iš Europos duomenų bazės „EudraVigilance“.

Daugiau nei du trečdalius (4779) pranešimų pateikė moterys, 1806 gauti iš vyrų. Tuo metu 20 pranešimų asmenų lytis nėra žinoma.

Iki Kūčių sunaudota 4 mln. vakcinos dozių, mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 1,9 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pensininkė

o dar kiek nepranešė, o dar kiek pakenkė iki mirtino atvėjo kas tiria kas nustato kas sako tiesą kai viskas slepiama nuo gyventojų, sužinome pasikalbėję su pažįstamais giminaičiais kaip jie jautėsi po skiepo ir kaip serga net po dviejų ar trijų skiepų teisybės jokios tik vertimas skiepytis, kuris nieko nepadeda suvaldyti užsikrėtimų gėriau stiprinti apsisaugojimo reikalavimus ,o ne leisti masiniams renginiams vykti

dddd

skurdo salyje jokios kompensacijos uz skiepu zala sveikatai nenumatomos. badykites ir kentekit. o dar nori lygiuotis su normaliomis es. salimis. tik savo kisenemis rupinasi sita valdzia, jiems vis mazai ir mazai

o

ar jums /avinai/ dar neaisku kad sis marmalas pagal svaba jus nuodija neveltui sukeltas toks biokaras pigi greita gamyba nereikia soviniu nei bombu nors del pagasdinimo ir tas naudoja sie pasaulinio masto banditai kuriuos suvienijo 1 tikslas kas valdys planeta tai 1 kt gasdina nekreipdami demesio idauguma======
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS