Ar akušerinis smurtas pateisinamas? | kl.lt

AR AKUŠERINIS SMURTAS PATEISINAMAS?

  • 3

Kas didesnė auka: gimdanti moteris, ar naujagimį į pasaulį priimantys medikai? Europos Taryba pripažino, kad riksmai ant gimdyvės, rankų laikymas ar nebūtinas instrumentų naudojimas yra akušerinis smurtas, praneša LNK žinių tarnyba.

Kai kuriose šalyse toks medikų elgesys gali būti laikomas nusikaltimu.

Tačiau akušerių darbas - irgi ne pyragai. Medikai atskleidžia visai kitokią realybę: gimdančios moterys juos koneveikia, o kartais net prireikia policijos, nes pasitaiko labai agresyvių gimdyvių.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mociute

Kai smurtas tai smurtas ir tai nepateisinama ir kaip ten buvo ,dabar niekas nepasskys.Bet moterys turi zinoti ,kai ateis ,,ta diena,, tai ttikrai bus ne pyragai ,niekas nepades ,nei vyras uz tave ,,nepastums ,nei glostymai nepades, lieki tik tu ir uz tavo ir vaiko gyvybe atsakingi medikai, svarbi kiekviena sekunde, kaprizintis jau nera kada.

Senjora.

Jei dabartiniu savo subrendusiu protu Klaipedosginekologe Sukiene buciau padavusi i teisma uz tycini skausmo sukelima,Ji su manimi elgesi baisiai ir ne delmao kaltes ja bare vir gydytojas Vinkus.O ji atsigriebe ant manes,Bet kiek girdejau moteru asaros nepraejo be pasekmiu jai.Teatleidzia jai Dievas.As jau atleidau.

Buvusi gimdyvė

Būna, kad daktarai elgiasi kaip fašistai konclageryje. Jei tai būtų įvykę šiais laikais, tai ginekologė Ruslana Vernickaitė būtų patraukta teisinėn atsakomybėn už tyčiojimąsį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS