„AstraZeneca“ artimiausiomis savaitėmis Lietuvai ženkliai sumažins vakcinų tiekimą | kl.lt

„ASTRAZENECA“ ARTIMIAUSIOMIS SAVAITĖMIS LIETUVAI ŽENKLIAI SUMAŽINS VAKCINŲ TIEKIMĄ

„AstraZeneca“ artimiausiomis savaitėmis Lietuvai ženkliai sumažins vakcinų tiekimą, informavo Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT).

„Palyginti su tuo, kas buvo sutarta vasario pabaigoje, tai yra labai ženklus sumažinimas“, – BNS penktadienį teigė VVKT viršininkas Gytis Andrulionis.

Anot jo, britų ir švedų vakcinų gamintojas artimiausias dvi savaites Lietuvai ir kitoms Europos Sąjungos šalims tieks mažesnį vakcinų kiekį dėl „problemų tarptautinėje tiekimo grandinėje“.

G. Andrulionis teigė, kad dėl konfidencialumo įsipareigojimų negali atskleisti, kiek tiksliai sumažinamas vakcinų tiekimas Lietuvai.

„Mes paprašėme, kad pati kompanija apie tai komunikuotų“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija BNS informavo, kad nuo kovo maždaug ketvirtadaliu keturiems mėnesiams sumažinamos „AstraZeneca“ vakcinų tiekimo apimtys.

Šalyje šiuo metu naudojamos trys Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintos COVID-19 vakcinos: „Pfizer“ ir „BioNTech“, ir „Moderna“ bei „AstraZeneca“.

Ketvirtadienį EVA patvirtino „Johnson & Johnson“ vakciną. Pirmosios jos dozės Lietuvą galėtų pasiekti balandžio pabaigoje. Tačiau G. Andrulionis teigia, kad pirmosios siuntos  bus simbolinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS