Atnaujintame paveiktų šalių sąraše geltonoje zonoje lieka tik Prancūzijos Majotas | kl.lt

ATNAUJINTAME PAVEIKTŲ ŠALIŲ SĄRAŠE GELTONOJE ZONOJE LIEKA TIK PRANCŪZIJOS MAJOTAS

Nuo pirmadienio į koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašo raudoną zoną iš geltonos perkeliama Malta ir Prancūzijos Gviana, o geltonoje zonoje lieka tik Prancūzijos regionas – Majotas, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Taip pat dėl susirūpinimą keliančios omikron atmainos nuo šeštadienio keičiasi izoliacijos taisyklės keliautojams: atvykus iš Botsvanos, Esvatinio, Lesoto, Mozambiko, Namibijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Zimbabvės reikės izoliuotis 10 dienų be galimybės susitrumpinti izoliaciją.

Atvykusiems iš minėtų šalių taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės: privaloma izoliuotis nepriklausomai nuo to, ar keliautojai buvo paskiepyti, ar persirgę COVID-19 liga, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Atvykstantiems iš aukščiau nurodytų Pietų Afrikos regiono šalių izoliacijos vietą bus galima palikti tik norint nuvykti ar nuvežti savimi negalintį pasirūpinti asmenį į gydymo įstaigą skubiai pagalbai gauti, taip pat – į mobilų punktą ar gydymo įstaigą COVID-19 tyrimui.

Užsieniečiai ir užsienyje gyvenantys ar dirbantys Lietuvos piliečiai, tarptautinių vežimų ekipažų ir įgulų nariai galės išvykti iš Lietuvos nepraėjus nustatytam izoliacijos terminui, apie planuojamą išvykimą reikia informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC).

Kaip ir iki šiol, jei izoliuotas asmuo dėl pagrįstų priežasčių turi pakeisti izoliavimo vietą, jis turės kreiptis į NVSC ir gauti leidimą, jis išduodamas ne daugiau kaip du kartus izoliacijos laikotarpiu, tik nuvykimui į izoliacijos vietą.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS