COVID-19 infekcijos protrūkiai – įmonėse, darželiuose, ligoninėje | kl.lt

COVID-19 INFEKCIJOS PROTRŪKIAI – ĮMONĖSE, DARŽELIUOSE, LIGONINĖJE

  • 2

Koronaviruso protrūkiai praėjusią parą tęsėsi įmonėse, taip pat lopšeliuose-darželiuose. Kartu izoliuota 900 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Naujas protrūkis nustatytas Marijampolėje įsikūrusioje metalo apdirbimo įmonėje, iš viso užfiksuoti du atvejai.

Tęsiasi protrūkis reklamos įmonės Marijampolės skyriuje. Iš viso užfiksuoti devyni atvejai, iš kurių vienas antrinis. Per praėjusią parą čia patvirtinti keturi atvejai, iš kurių vienas antrinis.

Marijampolės seniūnijoje įsikūrusioje medienos apdirbimo įmonėje tęsiasi protrūkis. Iš viso patvirtinta 13 atvejų, iš kurių trys antriniai. Per ankstesniąją parą patvirtinti du atvejai, iš jų vienas antrinis.

Statybos įmonėje, įsikūrusioje Marijampolėje, iš viso patvirtinti devyni atvejai, iš kurių trys yra antriniai. Per praėjusią parą patvirtinti du atvejai.

Tęsiasi protrūkis Šakių ligoninėje. Atvejai susieti su Vidaus ligų skyriumi. Iš viso patvirtinti 23 atvejai ligoniams. Per praėjusią parą patvirtintas vienas atvejis.

Taip pat tęsiasi protrūkis vienoje sporto ir turizmo reikmenų gamyba užsiimančioje įmonėje. Registruoti trys nauji atvejai,  susiję su protrūkiu. Iš viso su juo siejami aštuoni atvejai.

Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Želmenėlis“ tęsiantis protrūkiui nustatyti trys nauji atvejai. Koronaviruso infekcija patvirtinta vienam darbuotojui ir du antriniai atvejai nustatyti šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejami šeši atvejai, iš kurių du – antriniai.

Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis“. Nustatytas vienas naujas atvejis, susijęs su protrūkiu. COVID-19 liga patvirtinta  šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejama 14 atvejų, iš kurių trys – antriniai.

Nustatytas vienas naujas atvejis, susijęs su protrūkiu Klaipėdos regos ugdymo centre. COVID-19 liga patvirtinta  šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejama 11 atvejų, iš kurių trys – antriniai.

Nustatytas vienas naujas susirgimas, siejamas su protrūkiu gamybos, remonto ir inžinerines paslaugas teikiančioje įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejama 10 atvejų, iš kurių vienas – antrinis.

Mažeikių rajone įsikūrusioje metalo apdirbimo įmonėje nustatyti du COVID-19 ligos atvejai: vienas pirminis iš įmonės, o kitas antrinis šeimoje. Iš viso registruoti keturi COVID-19 ligos atvejai, susiję su šia įmone, – trys pirminiai įmonės ir vienas antrinis šeimoje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje registruota 59, rodo turimi duomenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, šiuo metu registruota 50.

Per praėjusią parą šalyje nustatyti 397 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 205 tūkst. 385 žmonės, sekmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 50 tūkst. 754 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų 6739  asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaip suprasti antriniai.Antrą kartą,ar

Viskas

aišku - žmonės sirgdami eina į darbą. Čia ir yra svarbiausia koronos plitimo priežastis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS