COVID-19 Lietuvoje ir Estijoje: susirgimų skaičiai vienodi, testavimas identiškas, o kas skiriasi? | kl.lt

COVID-19 LIETUVOJE IR ESTIJOJE: SUSIRGIMŲ SKAIČIAI VIENODI, TESTAVIMAS IDENTIŠKAS, O KAS SKIRIASI?

  • 0

Profesorius Vytautas Kasiulevičius socialiniame tinkle „Facebook“ palygino COVID-19 situaciją Lietuvoje ir Estijoje.

„Dvi sesutės per kalnelį nesueina. Susirgimų skaičiai vienodi, testavimas identiškas. Lovų ligoninėse estai turi mažiau, mažiau gydytojų ir mažiau slaugytojų, tenkančių tam pačiam skaičiui gyventojų, bet mirčių kalneliai mūsų didesni, kokia pandemijos banga bebūtų. Trečioji išvengiamų mirčių skaidrė EBPO šalyse atsako į daug klausimų. Mes ir estai 2000 m. buvome tose pačiose sąlygose – Estijoje buvo 369 išvengiamos mirtys 100 000 gyventojų, Lietuvoje – 343. 2019 metais Estijoje – 183 išvengiamos mirtys 100 000 gyventojų, Lietuvoje – 226“, – statistiką aptarė profesorius.

„O jeigu paskutiniame paveikslėlyje pažvelgsime, kaip maitinamės mes ir kaip maitinasi estai, visi atsakymai susidėlioja palengva. Skanaus! Kita vertus, išvengdami to paties susirgimų skaičiaus išgelbėtume daugiau žmonių negu estai, todėl infekcijos prevencija Lietuvos piliečiams turėtų būti svarbesnė negu bet kuriam kitam EBPO gyventojui. Kaip ir broliukams latviams bei vengrams, kuriuos pandemija žudo stebėtinai panašiai kaip lietuvius“, – teigė V. Kasiulevičius.

Kaip informuoja BNS, Estijoje per praėjusią parą atlikus 7 836 testus nustatyta 1 190 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, taip pat mirė aštuoni anksčiau užsikrėtę žmonės, antradienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos. Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 1 282 naujus COVID-19 atvejus ir aštuonių pacientų mirtį. Tarp naujai užregistruotų užsikrėtusiųjų 734 žmonės nėra pasiskiepijęs arba baigę vakcinavimo kurso.

Lietuvoje praėjusią parą nustatyti 2354 nauji COVID-19 atvejai, mirė 26 žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas. 19 mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai. Praėjusią parą 3151 žmogus paskiepytas pirmąja vakcinos doze, iš viso paskiepytas 7831 žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS