COVID-19 Lietuvoje: per parą patvirtinti 949 nauji atvejai, mirė dvylika žmonių | kl.lt

COVID-19 LIETUVOJE: PER PARĄ PATVIRTINTI 949 NAUJI ATVEJAI, MIRĖ DVYLIKA ŽMONIŲ

  • 3

Praėjusią parą šalyje nustatyti 949 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė dvylika žmonių, sekmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje per parą atlikti 9527 molekuliniai (PGR) ir 7407 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų keturiolikos dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 573,1 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6,2 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 249 tūkst. 680 žmonių.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 224 tūkst. 833 asmenys, deklaruoti 179 tūkst. 420 pasveikusiųjų. Statistiškai šiuo metu serga 15 tūkst. 960 asmenų, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 61 tūkst. 373.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, o ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3950 žmonių. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 7971 mirtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

AŠ Manau tik taip.

Komentuojantis manau,kad nuo bukumo vaistų nėra.Visame pasaulyje serga ir miršta.O per tokiusnesisaugančius ir mes įkalinti karantine.Jums reikia geto kur užgarytu ir galėtumėt ten kiek tik norit nepripažinti to kas dedasi pasaulyje ir ten sirgti.

?

MILIJONAS paskiepintu; persirgusiu- oficialiai ir niekur nesikreipusiu- negali tiek buti susirgusiu. Tuos pacius uzraso du tris kartus.

Tai

Kiek girdejau lietuvoje kieviena diena 50 zmoniu suzino kad serga kazkokia vezine liga o simtas zmoniu mirsta nuo ligu senatves ir glogo medicininio aptarnavimo dendien skaiciai turetu buti didesni objevite ves spisok ne tolkio sto vam nada

SUSIJUSIOS NAUJIENOS