COVID-19 plinta darželiuose, įmonėse, registruoti šeši nauji židiniai | kl.lt

COVID-19 PLINTA DARŽELIUOSE, ĮMONĖSE, REGISTRUOTI ŠEŠI NAUJI ŽIDINIAI

  • 0

COVID-19 plinta darželiuose, įmonėse, taip pat registruoti šeši nauji židiniai, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Naujas protrūkis nustatytas Alytaus lopšelyje-darželyje „Boružėlė“, čia COVID-19 liga patvirtinta dviem darbuotojoms, taip pat porolono ruošinių gamyba užsiimančioje įmonėje Alytaus rajone, kur infekcija užsikrėtė irgi du darbuotojai.

Naujas židinys patvirtintas ir Marijampolės meno mokykloje, kur per praėjusią parą patvirtinti du susirgimai. Čia iš viso registruoti trys atvejai.

Anot NVSC, per savaitgalį Šiaulių apskrityje registruoti du nauji židiniai. Vienas yra susijęs su kailinių gaminių siuvykla Šiaulių mieste (du atvejai), kitas – su Joniškio rajone įsikūrusiu paukštynu (trys atvejai).

Kaune naujas protrūkis patvirtintas baldų gamybos fabrike, kur iš viso nustatyti trys koronavirusinės infekcijos atvejai.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia.

Liga plinta įmonėse, darželiuose

Per praėjusią parą nustatyti du atvejai yra susiję su laivų statybos įmone Klaipėdoje. Su protrūkiu iš viso siejami 27 susirgimai.

Toliau susirgimai registruojami ir Klaipėdoje veikiančioje betono bei gelžbetonio gamybos įmone. Čia patvirtintas vienas naujas susirgimas, iš viso su protrūkiu siejama 10 atvejų.

Taip pat naujas atvejis nustatytas Telšių rajono medienos apdirbimo įmonėje. Čia iš viso patvirtinta 13 susirgimų.

Liga ir toliau plinta žuvies perdirbimo įmonėje Raseinių rajone (iš viso – 26 atvejai), duonos kepykloje Jonavos rajone (iš viso – penki atvejai), vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įmonėje Alytuje, VSAT Kabelių užkardoje.

Nauji atvejai registruojami ir protrūkiuose darželiuose. Su Kauno Montesori mokykla-darželiu „Žiburėliu“ iš viso siejami trys atvejai, su Kauno rajono Garliavos lopšeliu-darželiu „Obelėlė“ – septyni atvejai, Kauno menų darželiu „Etiudas“. – penki atvejai, su Kauno futbolo akademija – 12 atvejų.

Su protrūkiais šeimose susiję 22 susirgimai, dar 28 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Per praėjusią parą izoliuotas 831 didelės rizikos sąlytį turėjęs asmuo, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 59 tūkst. 002 asmenys.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 199 tūkst. 398 žmonės.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 53 tūkst. 473 užsikrėtusieji, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų gerokai mažiau – 7646 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS