Daugėja šalių, iš kurių atvykus taikomi griežtesni reikalavimai | kl.lt

DAUGĖJA ŠALIŲ, IŠ KURIŲ ATVYKUS TAIKOMI GRIEŽTESNI REIKALAVIMAI

  • 0

Penktadienį atnaujinus paveiktų šalių sąrašą, kuris įsigalios pirmadienį, liepos 19 d., dar daugiau šalių priskirta raudonai ir pilkai zonai. Išlieka galioti tokios pačios COVID-19 pandemijos valdymo priemonės keliautojams kaip ir praėjusią savaitę.

Primenama, kad atvykus iš raudonai ir pilkai zonai priskirtų šalių būtina atsivežti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą ir izoliuotis 10 dienų. Izoliacija gali būti sutrumpinta ne anksčiau kaip 7-ąją izoliacijos dieną atlikus PGR tyrimą ir gavus neigiamą rezultatą.

Atvykusiems iš geltonai zonai priskiriamų valstybių izoliacija nėra taikoma, tačiau šiems asmenims reikia atsivežti neigiamą tyrimo rezultatą ir atlikti antrąjį PGR tyrimą 3-5 atvykimo į Lietuvą dieną.

Atvykusiems iš žaliai zonai priskiriamų šalių yra taikomas tik reikalavimas atsivežti neigiamą tyrimo rezultatą.

COVID-19 liga persirgusiems arba nuo šios ligos pilnai paskiepytiems žmonėms neigiamo COVID-19 tyrimo rezultato atsivežti nereikia, taip pat nereikia izoliuotis, nepriklausomai nuo to, iš kurios šalies atvykstama. Yra ir kitų išimčių, kurios skelbiamos čia.

Tikslinama tvarka vežėjams – visi ekipažų ir įgulų nariai (įskaitant ekipažų ir įgulų narius, kurie vykdo keleivių vežimus), dirbantys tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose įmonėse ar vykdantys tarptautinius komercinius vežimus visų rūšių transporto priemonėmis ir kurių kelionės tikslas yra susijęs su darbo funkcijų vykdymu, privalo atsivežti arba atlikti COVID-19 tyrimą Lietuvoje, jeigu čia ketina užtrukti ilgiau nei 24 val.

Jei suėjus 24 val. toks asmuo liko Lietuvoje ir nebuvo atlikęs tyrimo, jis privalo per 24 val. kreiptis į Karštąją koronaviruso liniją tel. numeriu 1808 ar COVID-19 tyrimus atliekančią įstaigą ir užsiregistruoti COVID-19 tyrimo atlikimui bei paskirtu laiku atlikti tyrimą. Išimtys taikomos tais atvejais, kai dėl objektyvių aplinkybių, pavyzdžiui, procedūrų muitinėje ar pasienyje asmuo neplanuotai užtruko ilgiau.

Ministerija ragina keliautojus atkreipti dėmesį į kas savaitę atnaujinamą COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą ir paisyti nurodytų reikalavimų pagal tai, kokiai zonai – raudonai / pilkai, geltonai ar žaliai, jos priskiriamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS