Daugiau nei pusė savivaldybių šią savaitę pradės 80-ies ir vyresnių žmonių vakcinaciją nuo COVID-19 | kl.lt

DAUGIAU NEI PUSĖ SAVIVALDYBIŲ ŠIĄ SAVAITĘ PRADĖS 80-IES IR VYRESNIŲ ŽMONIŲ VAKCINACIJĄ NUO COVID-19

Daugiau nei pusė savivaldybių šią savaitę ketina pradėti vyresnių nei 80 metų gyventojų vakcinaciją nuo COVID-19

Kaip BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija, tarp pradedančių vakcinaciją savivaldybių bus ir didmiesčiai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys.

Visose savivaldybėse vyresnių nei 80 metų gyventojų skiepijimas turėtų būti pradėtas kitą savaitę.

Anksčiau pirmadienį ministerija pranešė atnaujinusi COVID-19 vakcinacijos planą, pagal kurį kovą numatyta pradėti skiepyti visus, vyresnius nei 65-erių gyventojus, taip pat sergančiuosius lėtinėmis ligomis. Masinė gyventojų vakcinacija turėtų būti pradėta balandį.

Pagal šį planą, be jau paskiepytų grupių, toliau vasarį ketinama vakcinuoti darželių darbuotojus, pradinių klasių pedagogus, specialiųjų poreikių ugdymo specialistus, onkologinius pacientus, turinčiuosius ŽIV, 75-erių ir vyresnius gyventojus.

Antrąja doze skiepyti numatyta vaistinių darbuotojus, sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojus, neturinčius sąlyčio su COVID-19 pacientais, taip pat karius, žvalgybos pareigūnus, dalyvaujančius karinėse ar tarptautinėse operacijose.

GALERIJA

  • Daugiau nei pusė savivaldybių šią savaitę pradės 80-ies ir vyresnių žmonių vakcinaciją nuo COVID-19
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vanda

O Klaipėdoj tylu. Šeimos gydytojai nesirūpina . Neaišku nei kur, nei kada būsime skiepijami.

Anonimas

Nebūkit durni, nesileiskit nuodu, pagreitins mirtį. Jie negydo ir neapsaugo nuo jokio viruso, čia farmacijos biznis ir genocidas

AR PROTINGAS DULKYS

Man atrodo - ne. Skiepijami mokytojai, paskui sportininkai, aids sergantys, dabar kalba apie vaikų darželių auklėtojas. KOŠĖ KAŽKOKIA. PAGAL AMŽIAUS IR RIZIKOS GRUPES pasaulis skiepija, Dulkys - pagal sapnus. Kažkokia nelaimė toks ministras. Svarbiausia - ne vienas. Čia jau vyriausi atsirado, gal kokia logika atsiras?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS