Dėl medicininių priežasčių negalintiems skiepytis COVID-19 tyrimai bus nemokami | kl.lt

DĖL MEDICININIŲ PRIEŽASČIŲ NEGALINTIEMS SKIEPYTIS COVID-19 TYRIMAI BUS NEMOKAMI

Dėl medicininių priežasčių negalintiems skiepytis žmonėms COVID-19 tyrimai galimybių pasui gauti mobiliuosiuose punktuose bus atliekami nemokamai, sako sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

„Šeimos gydytojas arba alergologas nustato, ar žmogus yra alergiškas kuriai nors iš vakcinos sudedamųjų dalų. Tuomet įvedamas specialus kodas į jo e.sveikatos paskyrą ir žmogus registruojasi PGR testui – sistema atpažįsta jį kaip galintį testuotis nemokamai galimybių pasui“, – BNS sakė A. Šuksta.

Ji teigė, kad ši išimtis dėl nemokamo testavimo taikoma ir nėščiosioms, nors rekomendacijos nesiskiepyti joms nėra.

„Vis dėlto, dėl situacijos jautrumo suprantame, kad apsispręsti gali būti sudėtinga, todėl joms taip pat testai bus nemokami. (...) Mobiliame punkte jos turės parodyti asmens dokumentą ir nėščiosios kortelę“, – aiškino ministro atstovė.

Visiems kitiems žmonėms nuo pirmadienio PGR testai galimybių pasui gauti taps mokami.

Karštosios linijos 1808 koordinatorės Gretos Beinaravičiūtės teigimu, šiuo metu internetiniame puslapyje specialaus registracijos takelio numatytoms išimtims dar nėra.

„Vyksta integracijos darbai su e.sveikata, nes tai yra tam tikri tarptautiniai ligų kodai. Tai priklauso nuo to, kaip greitai bus integruotos sistemos, bet iki tol žmonės galės užsiregistruoti telefonu“, – aiškino G. Beinaravičiūtė.

Ji taip pat teigė, kad šios savaitės pabaigoje iš registracijos sistemos pašalintas registracijos takelis testams galimybių pasui gauti, nes visos vietos iki pirmadienio yra pilnai užimtos.

„Taip pat tokios registracijos visiškai užpildytos buvo bent savaitei į priekį, tačiau jos bus atšauktos. Visi gaus tyrimo anuliavimo žinutes“, – nurodė Karštosios linijos 1808 koordinatorė.

Galimybių pasą gauti gali vyresni nei 16 metų paskiepyti, persirgę arba besitestuojantys žmonės.

Šiuo metu tam tinkami tiek PGR, tiek antigeno testų neigiami rezultatai, tačiau nuo pirmadienio bus pripažįstami tik PGR testų atsakymai, jie galios 48 valandas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kęstas

Visi kylam į mitingą Vilniuj!!! Jei nebūsim kartu ir skiepyti,ir neskiepyti...visus suės.

Gyd.

Kišk į šikną Dulkiui tą galimybių pasą ir tegul nešiojasi jis jį.Uždėjote kilpą verslinikam.Apsieisim be to, kur bus negalima.Šūdo niekada nevalgau,ir netikrintų rankų gamybos.Todėl gal dar sveikas ir tie draudimai nulio vietoje.O kas tą viską sugalvojo manau reikėtų psichiką pasitikrinti.Nes matomai korona ėda smegenys,neišgelbės ir skiepai.

Pagaliau

Kas turi sveikatos ptobemų gaus pažymas. O ka darys kiti.. norėčiau išgirsti nors vieną atgumentą kodel negali skiepytis išskyrus tai, kad disktiminacija ar nenoras. Kažka rimtesnio... prašau :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS