Dėl šlapimo pūslės uždegimo skundžiasi daugiau lietuvių: ką svarbu žinoti | kl.lt

DĖL ŠLAPIMO PŪSLĖS UŽDEGIMO SKUNDŽIASI DAUGIAU LIETUVIŲ: KĄ SVARBU ŽINOTI

  • 4

Sveikatos specialistai pastebi, kad šią vasarą kur kas daugiau gyventojų skundžiasi dėl šlapimo pūslės uždegimo. Vaistininkai perspėja, kad negydomas jis gali sukelti rimtų sveikatos problemų, ir primena, kad juo serga ne tik moterys.

Suserga persišaldę

Farmacininkas Laurynas Rukas pasakoja, kad jau ir per karantiną, o labiausiai po jo, šiais metais gerokai daugiau klientų prašo priemonių šlapimo pūslės uždegimui gydyti.

"Vasarą rengiamės atviresniais drabužiais, nekreipiame dėmesio, ant ko atsisėdame, ir tai gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų. Dažnas šlapinimasis ir kamuojantis diskomfortas yra pirmieji signalai apie šlapimo pūslės uždegimą. Sėdėjimas ant šalto grindinio arba staigus atsigaivinimas šaltame vandenyje po karštos dienos padidina riziką susirgti", – sako vaistininkas.

Pasak jo, peršalimas gali būti viena iš šlapimo pūslės uždegimo, dažniausiai pasireiškiančio skausmingu šlapinimusi, priežasčių. Uždegimą taip pat gali sukelti lytiniu keliu plintančios ligos, dažni lytiniai santykiai arba skirtingi partneriai.

Kaip gydytis ir padėti sau

Sergant šiomis ligomis rekomenduojama gerti daug skysčių, atsisakyti kavos, energinių gėrimų ir alkoholio. "Jaučiant pirmuosius šlapimo uždegimo simptomus, reikėtų kreiptis į gydytoją, kuris nustatys bakteriją šlapime ir paskirs antibiotikų, kurie gydant šias ligas yra racionaliausia ir efektyviausia vaistų grupė, dažnai derinama su koncentruotais augaliniais preparatais arba arbatomis", – sako L.Rukas.

Teigiamą poveikį šlapimo pūslės veiklai turi meškauogės, bruknės ir spanguolės. Rekomenduojama vartoti ir vitaminą C. Organizme jis veikia kaip antioksidantas, kuris padeda gydant šlapimo pūslės sukeltas ligas. Taip pat galima vartoti širdažolę, gelsvę ar rozmariną, kurie yra efektyvūs gydant šlapimo pūslę ar prevenciškai siekiant nesusirgti.

"Jeigu jums pasireiškė cistitas, gydymą galima papildyti šiltais kompresais pilvo apačioje arba šiltomis voniomis, kurios palengvins simptomus ir padės atsipalaiduoti. Norint išvengti ar sumažinti šlapimo pūslės uždegimo tikimybę, reikėtų stiprinti ir tarpvietės raumenis, tai turės teigiamos įtakos ne tik dabar, bet ir senatvėje, kai statistiškai dažniau pasireiškia šlapimo nelaikymo problema", – teigia L.Rukas.

Moterys serga dažniau

Šlapimo pūslė yra organas su tampria sienele, į jį iš inkstų patenka šlapimas. Šlapimo pūslė lengvai išsitempia ir įprastai talpina iki 500 ml šlapimo. Dėl skirtingos moters ir vyro anatomijos merginos ir gimdžiusios moterys šlapimo pūslės sutrikimais skundžiasi dažniau. "Į moters šlapimo organus bakterijos patenka lengviau", – sako farmacijos specialistas.

Negydomas šlapimo pūslės uždegimas, nepriklausomai nuo lyties, gali sukelti kitų urogenitalinių organų uždegimų. Sveikatos specialistai rekomenduoja, kad svarbu nepersišaldyti, vartoti daugiau skysčių ir laikytis tinkamos higienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šaltalankio aliejus stiprins ir padės jautrumą sustabdyti,bet nemanau,kad bakteriją sunaikins esančia šlapimo puslėje.Daug metu vargau dėl medikės kaltės .Nes rašė antibiotikus be tyrimų.Ir po daugelio vargo metų suradau nefrologe kuri tik pardeda uždegimas ir tyrimai ,antibiotikai tokie kurie tinkami.Taip į mėnesį po pora sykių vis kitus.Nes įsitvirtino gleivinėje ir nebepadėjo antibiotikai.Dabar jau antri metai gerai.Tik dabar nuo tos įtampos,skausmo ir vargo pūslė tapo jautri.Kai tik koks mažiausias stresas ,pūslė skauda.Reikia ieškoti gydytojo kuris tikrai gydytu ,o ne atstumtu nuo savęs.Tai sunku ,labai sunku.

Nuomonė.tai patyrusios.

Reikia savę saugoti .Reikia ,kad susirgus padarytu pasėli ir skirtu antibiotikus kur yra parodyta laboratorijos.Gerti šlapimo pūsle stiprinančių vaistažolių tablėčių,ne chemijos.Jokių būdu negerti antibiotikų nenustačius kokie naikina tas bakterijas.Ne visos šeimos gydytojos siunčia darytis pasėlų.Tai yra didžiausią problema.

Doctor \\\\\.../////

Nemyžt prieš vėją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS