DIETOLOGĖ: LIETUVIŠKŲ IR ATVEŽTINIŲ OBUOLIŲ KOKYBĖ SKIRIASI NEDAUG
- LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt 0
Prasidėjus obuolių sezonui, nedažnai pagalvojame apie šio vaisiaus kokybę bei poveikį mūsų organizmui. Pasak dietologės Daivos Pipiraitės, obuoliai turi daugiau vertingų nei žalingų maistinių medžiagų, o lietuviškų bei atvežtinių obuolių kokybė, jos teigimu, skiriasi nežymiai.
„Žinoma, labai vertingi ir naudingi yra mūsų sezoniniai obuoliai – vasariniai, rudeniniai, kuriuos galime greitai nusipirkti iš ūkininko ir gauti šviežius“, – aiškina dietologė D. Pipiraitė, ragindama atkreipti dėmesį būtent į obuolių transportavimo ir sandėliavimo laiką.
Specialistė pabrėžia, kad obuoliuose gausu vitaminų, o svarbiausia – juose yra nuo lėtinių ligų bei vėžio galinčių apsaugoti antioksidantų. Didžiausia jų koncentracija obuolio žievelėje, todėl gydytoja pataria valgyti vaisius su luobele.
Išsamiau apie obuolių poveikį organizmui – reportaže.
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
-
DMN inf.0 komentarai
-
11 komentarai
-
0 komentarai