Dirbtinis apvaisinimas bus prieinamas ir lesbietėms bei vienišoms moterims? | kl.lt

DIRBTINIS APVAISINIMAS BUS PRIEINAMAS IR LESBIETĖMS BEI VIENIŠOMS MOTERIMS?

  • 5

Prancūzijos vyriausybė siekia, kad dirbtinis apvaisinimas būtų prieinamas visoms moterims.

Kabinetas trečiadienį inicijavo bioetikos įstatymą, kuris ateityje leistų vaikų susilaukti ir vienišoms moterims bei lesbiečių poroms. Prezidentas Emmanuelis Macronas tai žadėjo per savo rinkimų kampaniją. Tačiau iniciatyvai smarkiai priešinasi katalikų bažnyčia ir dešinioji politinė stovykla.

Sveikatos ministrės Agnès Buzyn įsivaizdavimu, „dirbtinį apvaisinimą visiems“ turėtų apmokėti ligonių kasos. „Visuomenė žengia į priekį“, – argumentavo ji. Dabar esą priimtini ir kitokie šeimos modeliai. Iki šiol Prancūzijoje dirbtinis apvaisinimas prieinamas tik heteroseksualioms poroms, jei vienas iš abiejų partnerių yra nevaisingas ar vaikui gali būti perduota sunki liga.

Dėl dirbtinio apvaisinimo išplėtimo diskutuojama jau seniai. Katalikų bažnyčia, konservatorių politikai ir dešinieji populistai įspėja dėl piktnaudžiavimo. Jų teigimu, to pasekmė gali būti „kūdikiai pagal užsakymą“, kurie turėtų tėvų pageidaujamų bruožų.

Be to, kritikai baiminasi, kad gali atsirasti rinka surogatinių motinų, kurios, pavyzdžiui, teiks paslaugas homoseksualioms poroms. Prieš surogatinės motinystės legalizavimą pasisako ir E. Macronas.

Prancūzijos parlamentas projektą pradės svarstyti nuo rugsėjo pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ononistas....

lezbem parduodu sperma trilitrinio slojko kaina 5 eurai....galiu ir apseklint....

Nuomone

Tos leisbietes siandien su viena rytoj su kita gyvena,smaukosi.O kaip issiskyrusios pasidalins vaikuciu.Manau pasaulis kratosi is savo lupato proto i dar blogesni.Kas tokius ir isrenka i valdzia.Nejaugi nebera protingai mastanciu.? Ar sitaip artinama pasaulio pabaiga?

Zoogejus

Tai gal ir man nemokamai parupins ozkyciu, ar avyciu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS