A. Dulkys: išvykstantiems į užsienį asmenims vakcinacija antrąja doze būtų užtikrinama kitoje šalyje | kl.lt

A. DULKYS: IŠVYKSTANTIEMS Į UŽSIENĮ ASMENIMS VAKCINACIJA ANTRĄJA DOZE BŪTŲ UŽTIKRINAMA KITOJE ŠALYJE

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad tiek į Lietuvą atvykstantiems asmenims, tiek į užsienį keliaujantiems Lietuvos piliečiams, pasiskiepijus pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze vienoje šalyje, kitoje būtų sudaromos sąlygos pasiskiepyti ir antrąja doze.

„Manau, kad tiek į Lietuvos teritoriją atvykę užsieniečiai, diplomatai, kitos šeimos gali būti ramios, jeigu jos turi leidimą gyventi, joms tikrai bus užtikrinta sąlyga vakcinuotis. Neabejojame, kad lygiai tas pats procesas vyksta ir kitose šalyse“, – po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Dulkys.

Ministro teigimu, šiuo metu iškyla poreikis priimti vis daugiau nestandartinių sprendimų, todėl šalys tarpusavyje bendradarbiauja siekdamos rasti kuo įvairesnius variantus sklandžiam vakcinacijos procesui užtikrinti.

„Vakcinavimo proceso koordinavimo elementų daugėja tarp visų mūsų šalių. Pradėjome tokiu daugiau nacionaliniu lygmeniu, tai dabar tų situacijų ar tai būtų diplomatai, jų šeimos, ar užsieniečiai, tų visokių situacijų, kada dėl vienokių ar kitokių priežasčių reikia nestandartinių sprendinių, jų yra“, – teigia A. Dulkys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS