A. Dulkys: masinis vakcinavimas prasidės anksčiau, jau gegužę | kl.lt

A. DULKYS: MASINIS VAKCINAVIMAS PRASIDĖS ANKSČIAU, JAU GEGUŽĘ

Masinis gyventojų vakcinavimas šalyje prasidės anksčiau nei manyta, jau gegužę, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Pripažinsiu, kad pradžioje skaičiavomės, kad tiek pagal vakcinų kiekį, tiek pagal galimybes suspėti, pasirengti, buvo labiau realistiška birželio pradžia, tai, matyt, čia bus viena iš malonesnių išimčių ir mums patiems: panašu, kad visos datos prasidės jau gegužės mėnesį ir tai tikrai yra smagu“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ministras.

Pasak jo, keisti vakcinavimo strategiją leido reguliariau ir dažniau gaunami vakcinų kiekiai.

Ketvirtadienį tai ministerijos vadovybė ruošiasi aptarti su savivaldybių merais, o vėliau spaudos konferencijoje paskelbti atnaujintą planą dėl masinės gyventojų vakcinacijos.

Kai kurios savivaldybės, tarp jų – didieji miestai, jau yra pradėjusios skiepyti gyventojus pagal amžiaus grupes nuo 55-erių, o Vilniuje – nuo 44-erių metų. Pasak A. Dulkio, tai buvo daroma tariantis su ministerija.

„Visi vakcinavimo centrai, mes turime reguliarius kassavaitinius, su kai kuriais dažniau susitikimus, todėl visas veiksmas vyksta tiktai tiek koordinuojantis, tiek ir daugeliu atvejų su mūsų patarimu, nes kiekvienoje savivaldybėje yra labai skirtinga situacija, taip pat yra labai skirtinga situacija su tuo, kokie yra žmonių pasirinkimai dėl vienos ar kitos vakcinos rūšies, todėl jau dabar matome, kad ir pereisime vis labiau į vieningą sprendinį“, – sakė jis.

Pasak A. Dulkio, nors šiuo metu šalyje yra per 211 tūkst. nepanaudotų vakcinų, dalis jų bus reikalingos revakcinacijai, todėl skaičiai nėra tokie dideli, kokie atrodo.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 250 tūkst. 555 vakcinos dozes, visos jos pristatytos į vakcinavimo centrus, kuriuose panaudotos 1 mln. 39 tūkst. 32 dozės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

J

Oho kokios spustys skiepytis astrazeneca visos kedes tuscios

'nebuk

sorosavinas ir neprievartauk tautos nes teks jai atsakyti kai tas siaubunas su visa hebra degs pragare ir prievartos nera pamyslyk ka mali?...

man

pripute astra zeneca o antra sake tik po triju menesiu ir sako valink greiciau,nes kamsciai darosi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS