A. Dulkys: ne užsikrėtimų skaičius yra pagrindinis rodiklis svarstant dėl karantino | kl.lt

A. DULKYS: NE UŽSIKRĖTIMŲ SKAIČIUS YRA PAGRINDINIS RODIKLIS SVARSTANT DĖL KARANTINO

  • 1

Nors omikron plitimo tempai ir kelia nerimą, sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, situacija šalies reanimacijose signalizuos, ar neprireiks grąžinti karantino režimo.

„Mes stengiamės aiškiai apibrėžti savo pandemijos valdymo logiką. Nepriklausomai nuo atmainų, nuo nerimą keliančių antraščių, labiausiai dėmesį kreipti turėtume ne į atvejų skaičių apskritai (...), svarbiausia tai, kokia situacija yra šalies reanimacijose. Jos mums dabar yra kaip šviesoforas, kuris geriausiai atspindi sveikatos apsaugos sistemos būklę“, – LRT radijui antradienį sakė A. Dulkys, pridurdamas, kad šiuo metu esamą situaciją galima pavadinti stabilia.

Jos mums dabar yra kaip šviesoforas, kuris geriausiai atspindi sveikatos apsaugos sistemos būklę.

„Šiandien situacija yra pakankamai stabili. Turėjome netgi nedideles mažėjimo tendencijas“, – teigė ministras.

„Galiausiai mes esame apibrėžę, kad 240 pacientų šalies sveikatos apsaugos sistemoje (reanimacijose – ELTA) simbolizuoja situaciją, kai mūsų visos gydymo įstaigos, visa sistema praktiškai nebegali normaliai veikti, kada būtų galima teikti tik pačią būtiniausią pagalbą. Tai yra žinutė griežtoms priemonėms, kurios atitiktų karantino statusą. 215 pacientų (reanimacijose – ELTA) reiškia tarpinę situaciją. Tada galima siūlyti taisykles, susijusias su renginiais, prekyba, kultūros renginiais ir pan.“, – aiškino A. Dulkys.

„Kol mes nematome tendencijų, artėjančių link šių skaičių, vadinasi, mes valdome situaciją skiepijimusi ir kitomis nefarmacinėms priemonėmis“, – apibendrino A. Dulkys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Birutė

Dar jis vadovauja? Kada pagaliau mes pailsėsim nuo tų durnų kalbų.Velniop tą lbgt ištvirkėlių vyriausybę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS