A. Dulkys: skiepijimas nuo COVID-19 galės vykti ir vaistinėse | kl.lt

A. DULKYS: SKIEPIJIMAS NUO COVID-19 GALĖS VYKTI IR VAISTINĖSE

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad priimti sprendimai jau netrukus leis vykdyti COVID-19 vakcinaciją ir vaistinėse.

„Siekdami pagerinti gyventojų skiepijimo prieinamumą ir didinti skiepijimo apimtis įteisinome išplėstinės praktikos vaistininkų galimybę teikti vakcinacijos nuo COVID–19 paslaugas. Registrų centrui įdiegus reikiamus techninius sprendimus, vaistinės, turinčios asmens sveikatos priežiūros įstaigos licenciją, gali pradėti gyventojų skiepijimą“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė A. Dulkys.

Anot jo, vakcinas ir kitas reikalingas priemones turės skirti savivaldybės, kuriose yra vaistinės. Šis sprendimas priimtas atsižvelgus į savivaldybių pageidavimus leisti į pagalbą pasitelkti daugiau specialistų vakcinacijai.

Pasak ministro, Vyriausybės priimti pakeitimai leidžia skiepyti pradėti jau netrukus, bet kada vakcinacija vaistinėse iš tiesų prasidės, priklausys nuo jų pačių noro ir susitarimo su savivaldybėmis.

„Sudarėme teisines galimybes, pats startas konkrečioje vaistinėje priklausys nuo konkrečios savivaldybės ir konkrečios vaistinės susitarimo. Teoriškai startuoti gali kad ir šiandien. Bet kaip tas realiai bus – tai turi atitikti interesus, pati vaistinė turi norėti ir turėti tame interesą“, – sakė A. Dulkys.

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė tvirtino, kad vaistinių dar laukia „techniniai darbai su savivaldybėmis dėl vakcinų logistikos į vaistines“, o reikalingi techniniai sprendimai yra tai, jog vaistinės turi būti prijungtos prie išankstinės pacientų registracijos sistemos (ESVIS).

Registrų centro paslaugų valdymo direktorės Dianos Vilytės teigimu, norint, kad atitinkamas veiklos licencijas turintys vaistininkai galėtų skiepyti nuo COVID-19, e. sveikatos sistemoje jiems reikėtų sukurti specialias paskyras.

Jos teigimu, nuo šiol savo e. sveikatos paskyrose vaistininkai galės matyti visą reikalingą informaciją apie skiepytis atvykusius asmenis, o pasiskiepiję gyventojai matys vaistininkų įvestą informaciją apie suteiktą vakciną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS