Epidemiologė D. Razmuvienė: formuojasi nauja omikron banga | kl.lt

EPIDEMIOLOGĖ D. RAZMUVIENĖ: FORMUOJASI NAUJA OMIKRON BANGA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologės Daivos Razmuvienės teigimu, Lietuvoje formuojasi nauja omikron atmainos banga. Anot D. Razmuvienės, fiksuojama vis daugiau vietinių užsikrėtimų, todėl susirgimų tikrai nemažės.

„Iš pirmųjų 14 registruotų atvejų buvo apie 60 proc. įvežtinių, o dabartiniu metu 38 proc. įvežtiniai, o visi kiti yra vietiniai: arba protrūkiais formuojasi, arba žmonės nežino, kur užsikrėtė. Tai kalba apie tai, kad omikron atmaina Lietuvoje plinta. Matant vakar paros skaičius, jie dideli ir jie tikrai nemažės, sergamumo tendencija tik didės“, – antradienį žurnalistams sakė D. Razmuvienė.

Epidemiologės teigimu, kitos šalys taip pat fiksuoja jau penktąją koronaviruso bangą.

„Prancūzija registruoja apie 220 tūkst. naujų atvejų per parą, Italijoje ta pati situacija, neatsilieka ir Jungtinė Karalystė. Manau, jie taip pat laiko, kad tai yra omikrono nauja banga, ko gero, jau penkta koronaviruso banga. Lietuvoje lygiai tas pats, kadangi mes vėliau įsijungėme, mūsų registruojamų susirgimų skaičius, be abejonės, trupučiuką dar mažesnis, bet hospitalizacijos skaičiai po truputį auga“, – teigė D. Razmuvienė.

Anot specialistės, išaugęs COVID-19 atvejų skaičius sietinas ne tik su omikron atmainos plitimu, bet ir su susibūrimais bei renginiais per šventes.

„Rezultatą tokį turime, nes puikiai žinome, kad virusui reikia susibūrimų ir tos šventės, kurios vyko tiek per Kalėdas, tiek tarpušvenčiu, tiek per Naujuosius, taip pat įvairūs renginiai tikrai turėjo įtakos virusui išplisti“, – BNS antradienį sakė specialistė.

Anot jos, paskutinę gruodžio savaitę mažėjo sergamumas tarp vaikų – tai sietina su atostogomis mokyklose, daugiau sirgo 20-50 metų žmonės.

Vis dėlto, mokiniams sugrįžus į ugdymo įstaigas, epidemiologė prognozuoja, kad atvejų skaičiai neturėtų mažėti.

„Esu tikra, kad skaičiai nemažės – jie dabar įgauna pagreitį. Tuo labiau prasidėjo ugdymo procesas – vėl matysime didėjančius protrūkių skaičius“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

Gruodžio 31-osios duomenimis, Lietuvoje nustatyti 74 COVID-19 omikron atmainos atvejai, sergančiųjų amžiaus vidurkis – 30 metų.

Su išaugusiais COVID-19 atvejų skaičiais, sparčiai plintant omikron atmainai, susiduriama ir kitose Europos šalyse. Pasak epidemiologės, Lietuva „tikrai nebus išimtis“, o susirgusiųjų turėtų daugėti ir tarp vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Baikit

Kiek galima ieškot durnių.Va jau ruošiama dirva penktam skiepui, drebėkit žmonės

baisiausia kad

baisiausia kad dar esant uzdarytoms mokykloms del atostogu, jau razmuviene mato jog formuojasi koronos zidiniai mokyklose tarp mokiniu.... Dar ne vienas virusas taip siaubingai nesielge!

Nu ir kas

Kad formuojasi. Visi turi persirgti. Nes nėra kur bėgti. Užtenka gąsdinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS