Gaunantys aukštesnes pajamas – labiau linkę skiepytis nuo COVID-19 | kl.lt

GAUNANTYS AUKŠTESNES PAJAMAS – LABIAU LINKĘ SKIEPYTIS NUO COVID-19

  • 6

Labiausiai nuo COVID-19 skiepijasi informacinių technologijų įmonių, bankų ir draudimo bendrovių, mažiausiai –  transporto, statybos bei prekybos tinklų darbuotojai. Anot bankų ir draudimo bendrovių, aukštą pasiskiepijusių darbuotojų skaičių lemia aukštesnis išsilavinimas.

Kaip praneša LNK, kad pasiskiepytų daugiau darbuotojų, prekybos tinklai dovanoja dovanas. 

„Palaikome kolegas, kurie priima sprendimą vakcinuotis, ir atsidėkodami padovanojame 10 eurų vertės „Eurovaistinės“ kuponą“, – sakė prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos projektų vadovas Tomas Bašarovas.

„Patys, iš savo tinklo, imamės visokių švietėjiškų priemonių – esame sukūrę ir polapius apie vakcinaciją, su Sveikatos apsaugos ministerijos specialistų pagalba esame parengę išsamią informaciją apie vakcinas, kylančius klausimus ir ten yra pateikti atsakymai. Ties tuo dirbama kiekvieną dieną“, – sakė  „Iki“ atstovė Vaida Budrienė.

Anot bankų ir draudimo bendrovių, aukštą pasiskiepijusių darbuotojų skaičių lemia aukštesnis išsilavinimas.

„Finansų sektoriuje dirba aukštos kvalifikacijos žmonės, kurie informaciją vertina kritiškai. Jie atsižvelgia į mokslinius faktus“, – sakė Lietuvos bankų asociacijos prezidentė Eivilė Čipkutė.

„Viena iš pagrindinių priežasčių yra susijusi su tuo, kad draudimo darbuotojai arba dirbantys draudime patys puikiai žino, kas yra rizikų valdymas. Žinome, kad skiepai yra geriausias rizikos valdymas, apsaugant žmones nuo pandemijos. Kita vertus, tai greičiausiai susiję ir su tuo, kad draudimo rinkos darbuotojai dažniausiai yra su aukštuoju išsilavinimu“, – sakė Lietuvos draudikų asociacijos direktorius Andrius Romanovskis.

Statistika rodo, kad 77,13 proc. bankų, IT ir draudimo įmonių darbuotojų yra paskiepyti ir turintys imunitetą, o prekybos tinkluose tokių darbuotojų yra 43, 60 proc.

Tai parodo, kad alga tiesiogiai siejasi su skiepijimusi, perpus mažiau uždirbantys žmonės ir skiepijasi bemaž perpus mažiau. 

Anot sociologo, tai, kad skiepijasi didesnes pajamas gaunantys žmonės, – ne naujiena.

„Žmonės, kurie yra prastesnio išsilavinimo, daugiau tiki sąmokslo teorijomis ir mažiau pasitiki mokslu, įrodymais grįsta informacija. Asmenys, kurie daugiau tiki sąmokslo teorijomis, yra prasčiau išsilavinę ir jų sveikata arba skiepijimosi rodikliai yra prastesni“, – sakė sociologas Daumantas Stumbrys. 

Pasak sociologo, tokių žmonių sveikata yra prastesnė, nes dėl mažų pajamų jie turi mažiau galimybių ja pasirūpinti. 

Daugiau – vaizdo įraše: 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Chi

Nežadu skiepytis. Du aukštieji, pajamos daugiau kaip du kartus didesnės už vidutines.

daugiau uždirba, nes yra labiau išsilavine

ir netiki, kad nuo vakcinų išaugs ragai, o žemo išsilavinimo, tiki kiekvienu sąmokslininko sakiniu, nors net nesigilina, ką jis sako. pasakė, eksperimentinė, tiki, o kad nebus eksperimentinė ir ką turi omeny, negali paaiškinti, bet taip tikrai tikrai sakė "vieno kaimo berno brolis" ir visada kažkas anoniminio.

tai čia

nuo pajamų priklauso - ar esi du-nas, ar - ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS