Griežtinama narkotikams gaminti naudojamų medžiagų apyvartos kontrolė: grės baudos | kl.lt

GRIEŽTINAMA NARKOTIKAMS GAMINTI NAUDOJAMŲ MEDŽIAGŲ APYVARTOS KONTROLĖ: GRĖS BAUDOS

  • 0

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui griežtinti narkotikų gamybai naudojamų medžiagų apyvartą. Su tokiomis medžiagomis dirbančios, bet apie tai neinformuojančios įmonės sulauks baudų.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, į oficialų sąrašą neįtrauktiems narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakams (prekursoriams) nėra taikomos rinkos ribojimo ir kontrolės priemonės.

Siekiant užtikrinti į oficialų sąrašą neįtrauktų medžiagų kontrolę, su jomis dirbančios įmonės ir kiti subjektai būtų įpareigoti teikti informaciją apie šias medžiagas Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui (NTAKD). Informacija turės būti teikiama prieš vykdant medžiagų importą ir eksportą arba teikiant tarpininkavimo paslaugas.

Įmonėms, kurios nepateiks minėtos informacijos, būtų skiriamos iki 1800 eurų baudos.

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakų (prekursorių) kontrolės įstatymą taip pat siūlomą papildyti nuostata, leidžiančia muitinės tarnybai sulaikyti, konfiskuoti ir sunaikinti į oficialų sąrašą neįtrauktus narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakus.

Vyriausybei pritarus įstatymo pakeitimams, jos perduotos svarstyti Seimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS