Lietuviai neretai vengia konsultacijų su gydytojais: diagnozę sau nusistato patys | kl.lt

LIETUVIAI NERETAI VENGIA KONSULTACIJŲ SU GYDYTOJAIS: DIAGNOZĘ SAU NUSISTATO PATYS

  • 11

Šeimos gydytojų teigimu, dažnai žmonės užsiima savigyda. Gerdami netinkamus vaistus, jie esą tik užslepia sunkias ligas, praneša LNK.

Žiemą žmonių vaistinėse tikrai netrūksta. Vieni ieško maisto papildų ir vitaminų imunitetui stiprinti, kiti – vaistų nuo karščiavimo, kosulio ar temperatūros. Vieni į šeimos gydytojus kreipiasi vos pajutę pirmuosius ligos simptomus, kiti pas gydytojus neskuba, pirmiausia gydosi namuose, dažniausiai arbatomis, medumi, įvairiomis žolelėmis.

Vaistininkai pastebi, kad šiuo metų laiku žmonės iš tiesų yra labiau susirūpinę savo sveikata ir dažniau apsilanko tiek gydymo įstaigose, tiek vaistinėse.

„Žmonės susirūpinę ir profilaktika, ir savo sveikata, nori ligoms užbėgti už akių. Tikrai yra padidėjęs pirkimas ir nereceptinių vaistų, ir maisto papildų organizmui, imunitetui stiprinti“, – sakė „Camelia“ vaistininkas Rimvydas Blynas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Šeimos gydytojai atkreipia dėmesį, kad žmonės, užsiimdami savigyda, dažnai neteisingai nusistato diagnozę ir, vartodami netinkamus vaistus, paslepia tam tikrus sunkių ligų simptomus.

„Dažniausiai būna užmaskuotos sunkios ligos, dažniausiai – onkologiniai susirgimai, kadangi pirmiausia puola gerti vaistus nuo skausmo“, – teigė Šeškinės poliklinikos Antrojo šeimos gydytojo skyriaus vedėja Rima Račkienė.

Yra dalis gyventojų, kurie su vaistininku nesikonsultuoja. Atėję į vaistinę, jie susirenka prekių krepšelį ir nenori vaistininko konsultacijos.

Gydytojai teigia, kad arbatos, česnakas ir medus negali būti pagrindinis vaistas visoms ligoms gydyti.

„Česnakai, pienas su medumi, kažkokios augalinės priemonės ar senoviniai receptai tikrai turi savo vietą. Tiesiog reikėtų akcentuoti, kad tai yra pagalbinė priemonė, tai negali būti pagrindinis gydymas“, – aiškino R. Blynas.

Vaistininkai pastebi, kad žmonės tikrai dažnai užsiima savigyda ir pabrėžia, kad konsultacija su gydytoju ar vaistininku yra būtina.

„Yra dalis gyventojų, kurie su vaistininku nesikonsultuoja. Atėję į vaistinę, jie susirenka prekių krepšelį ir nenori vaistininko konsultacijos, neklausia jų rekomendacijos“, – sakė „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičienė.

Vaistininkai perspėja, kad susirgus nevertėtų gerti vaistų, kurie buvo išrašyti anksčiau, ir namuose jau užsilikę kurį laiką.

„Blogai yra tada, kai gydosi senais vaistais“, – tikino R. Lipnevičienė.

Vaistininkų pastebėjimu, daugelis žmonių pirmiausia pasikliauja savo žiniomis apie vaistus ir gydosi namuose, tik kritiniu atveju keliauja pas gydytojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Tai kad prie tų gydytojų prieiti neįmanoma. Nebent pagal kokią programą siunčia,, planui įvykdyti, o ką tau tikrai skauda išklausyti neturi kada.

ARGI???

VISUOMENĖ IŠMOKINA MEDIKUS,O VĖLIAU JIE ĮKURIA PRIVAČIAS KLINIKAS IR PLĖŠIA DIDELIUS PINIGUS UŽ KONSULTACIJAS. VISOS PRIVAČIOS PRIVALĖTŲ PRIIMTI SU ŠEIMOS GYDYTOJŲ SIUNTIMAIS APMOKANT DALĮ KONSULTACIJOS IŠ LIGONIŲ KASOS. O KOL KAS MUS"" GYDO "" GYDYTOJŲ STRAIPSNIAI INTERNETE IR GERIAUSIU ATVEJU VAISTININKAI.

Anonimas

kam jiem mokomi atlyginimai jie nieko nedyrba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS